Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και …«ιδιωτική» επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη με ευλογίες Μητσοτάκη!

 Του Νίκου Νικολόπουλου

Προέδρου Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

29 ΜΑΪ́ΟΥ 2021 καιτιτραγικήσυγκυρίααφούαυτήντηναποφράδαημέραόλαταβλέμματατουελληνικούλαούθαείναιστραμμέναστηνΘράκημας, εκεί όπουο τούρκος ΥΠΕΞ θα φτάσει την επόμενη ημέρα για «ιδιωτική» επίσκεψη και για τις αναμενόμενες εμπρηστικές δηλώσεις που αναμένεται ότι θα κάνει!

 

 

29 ΜΑΪ́ΟΥ 1453 οιΈλληνεςκαιηαπανταχούΡωμιοσύνηθυμάταιτηνάλωσητηςβασιλίδαςτωνπόλεωνκαινοιώθειθλίψη αλλά και υπερηφάνεια για τους τελευταίους υπερασπιστές της και ιδιαίτερα για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο Δ

ραγάτση τον τελευταίο ΕΛΛΗΝΑ Αυτοκράτορα που επέλεξε να πέσει στις επάλξεις της τιμής και του καθήκοντος, παρά να παραδοθεί ατιμαζόμενος από τα στρατεύματα των εισβολέων Οθωμανών Τούρκων.

 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο κ. Τσαβούσογλου και ο ΨΕΥΤΟΣΟΥΛΤΑΝΟΣ Ερντογάν διάλεξαν την επομένη της 29ης  ΜΑΪ́ΟΥγιατο«οδοιπορικό»τουςστηνΘράκη γιατηνστήριξητης«τουρκικήςμειονότητας»αλλάκαι την έγερση μιας σειράς ζητημάτων με δημόσιες ιταμές  προκλητικές δηλώσεις επί Ελληνικού εδάφους!.

Το πού θα πάει όμως ένας επίσημα ξένος υπουργός επισκεπτόμενος την πατρίδα μας δεν το αποφασίζει εκείνος. Αλλά η Ελληνική κυβέρνηση!  Και  συνεπώς  φαίνεται καθαρά ότι ο κ. Μητσοτάκης εν τη αφελή «μεγαλοθυμία» του, με την πλήρη καθοδήγηση του ΕΛΙΑΜΕΠ, ενέκρινε προδοτικά την αναμενόμενη από όλους προβοκάτσια των Τούρκων κατά την  περιοδεία του Μεβλούτ στην Ελληνική Θράκη.

Η εμμονή της Τουρκίας με το μειονοτικό ζήτημα και την Θράκη, δεν αποτελεί έκπληξη αφού σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλο μέρος της συνάντησης που είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών  με τον ΤαγίπΕρντογάν , ο Τούρκος Πρόεδρος εστιασε ακριβώς στην Θράκη. Ούτε η στρατηγική και οι στόχοι της Τουρκίας μας είναι άγνωστοι.  

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κινείται όμως σε εθνικά επικίνδυνους ατραπούς… Μετά την προδοσία της Μακεδονίας  μας ώστε να προωθηθεί  στο μέλλον η «Η Μακεδονία για τους Μακεδόνες» και η απόσχιση της Μακεδονίας τώρα με κουτοπόνηρα και δόλια με το νέο δόγμα  της πολυπολιτισμικής  Ελλάδας ο Μητσοτάκης ανέχεται τις προκλήσεις των τούρκων στην Θράκη.  Και έτσι έχουμε με έγκριση του κ. Μητσοτάκη περιοδεία του «φίλου του»- αλλά εχθρού της Ελλάδας- Μεβλούτ στη Θράκη βοηθώντας τις επιδιώξεις των Τουρκων που σε πρώτη φάση αφορούν την «ανεξαρτητοποίηση» της Ελληνικής Θράκης!!

Λοιπόν θα επιτρέψουμε οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ η Θράκη να γίνει μια άλλη Κύπρος;

Και το ερώτημα είναι σκληρό γιατί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δέχθηκε την τουρκική πρόκληση και να γίνει αυτό το οδοιπορικό  όταν οι πάντες συμφωνούν πως επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Θράκη θα επιβαρύνει περαιτέρω το κλίμα ιδιαίτερα όταν αυτό το οδοιπορικό γίνεται την επομένη της αποφράδας για τον Ελληνισμό ημέρας;

 

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΛΟΙΠΟΝ!  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΜΕ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ" ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ, ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ!

Η επεκτατική  στάση της Τουρκίας για την Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, τις «γκρίζες ζώνες», την αποστρατικοποίηση νησιών, η ακραία θέση για λύση δυο κρατών στην Κύπρο, η παρεμβατικότητα σε ολόκληρη την περιοχή από την Β. Αφρική, την Μ. Ανατολή μέχρι τα Βαλκάνια, δημιουργούν ένα περιβάλλον που δεν μπορεί εύκολα να ξεπερασθεί ή να παρακαμφθεί με κάποιες χαζοχαρούμενες κινήσεις του στυλ έλα στα Χανιά για τσικουδιά ... σπίτι μου!! Δηλαδή εάν δεν ζητούσαν το μισό Αιγαίο τη Θράκη ο Μητσοτάκης θα τον καλούσε και στην κρεβατοκάμαρα;

Φαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος  από καιρό για όλα... Ίσως και λυπάμαι που το γράφω η μουσουλμανοποίηση της Ελλάδας  να θεωρεί ότι  είναι και η αποστολή του...

Άλλωστε ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξή του πριν λίγες ημέρες συζητάει με το Βερολίνο την επιστροφή όσων παράνομων μουσουλμάνων μεταναστών έχουν διαφύγει προς την ΕΕ και τη μονιμοποίηση τους στην Ελλάδα έναντι πληρωμής, αλλοιώνοντας  το δημογραφικό προφίλ της χώρας μας μια για πάντα. Όλα λοιπόν είναι θέμα πληρωμής και της τιμής που θα συμφωνήσουμε. Να υποθέσουμε ότι και η ανοχή και η ενδοτικότητα στις Τουρκικές απαιτήσεις είναι και αυτή θέμα πληρωμής και τιμής. Είναι απόλυτα σύμφωνο με την ομολογημένη φιλοσοφία της κυβέρνησης και του κ. Πρωθυπουργού.  

Για εμάς τους υπόλοιπους όμως σε καιρούς όπως οι σημερινοί που οι εθνομηδενιστές του ΕΛΙΑΜΕΠ έχουν τρυπώσει  στο Μαξίμου και κινούνται από την αριστερά μέχρι και την πολύχρωμη δεξιά , και που επιχειρείται απο όλο το διεφθαρμένο  μιντιακό σύστημα και όλο το σάπιο πολιτικοοικονομικο  κατεστημένο να αποσυνδεθεί η πολιτική και η εξουσία από κάθε αξιακό περιεχόμενο, το παράδειγμα και η αυτοθυσία του τελευταίου Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου δεν λειτουργεί απλώς στο χώρο της μνήμης και της θύμησης. Λειτουργεί προπάντων στην σφαίρα του ύψιστου προτύπου που ζητάει όχι απλώς μιμητές αλλά και πρωτοπόρους που να το ενστερνιστούν. Ο Κωνσταντίνος  Παλαιολόγος έγινε το πρόσωπο που ξεκίνησε από την ιστορία και ξεπέρασε τα όρια της!

Κατηγορούν εμάς τους αδούλωτους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ οι προσκυνημένοι στους ξένους αφεντάδες ... οι ποικιλόχρωμοι υπηρέτες της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ... ότι τρεφόμαστε από την ιστορία μας και από τους εθνομάρτυρες  ήρωες προπάτορες μας! Ναι είναι αλήθεια, γιατί μόνον έτσι έθνη ιστορικά όπως το ελληνικό έχουν ελπίδα, όχι απλώς να διαπλέουν χωρίς προσανατολισμό και πυξίδα στον ωκεανό της ιστορίας, αλλά να χαράζουν μέσα σ’ αυτόν καινούργιες διαδρομές και να χαράζουν νέους προορισμούς. αντιλαμβανόμενοι πως η θυσία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου υπήρξε η κορυφαία έκφραση της αέναης ανανέωσης του δεσμού του γένους των Ελλήνων με την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!  Και αυτή υπήρξε το στέρεο  θεμέλιο, της διά του παραδείγματος εκπεμπόμενης και διά του αίματος επισφραγιζόμενης ελπίδας πως η αναγέννηση του Ελληνισμού έρχεται «πάλι με χρόνια και καιρούς» μέσα από ανθρώπους που θα πορεύονται στον ίδιο δρόμο της τιμής και του χρέους. Ακριβώς όπως συνέβη πριν 200 χρόνια με την παλιγγενεσία του 1821 που αποτέλεσε και την ιδρυτική πράξη του σύγχρονου ελληνικού κράτους!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου