ΙΩΑΝΝΙΝΑ / Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου : Στην «επόμενη μέρα»

Στην «επόμενη μέρα» με στόχους και «στοιχήματα»

Ελέω συνθηκών, οι ανακονώσεις της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου έγινε εξ αποστάσεως για τον απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσεων, έγινε εξ αποστάσεως.

Η γενική εικόνα από τις τοποθετήσεις των στελεχών της τράπεζας είναι η εξής: Μεσοπρόθεσμα αισιόδοξη για την πορεία της οικονομίας, απολογιστικά θετική για την περίοδο της πανδημίας και με μια δόση αυτοπεποίθησης για τα πράγματα που εφαρμόζει η τράπεζα.

 Καταρχάς, στα πιο άμεσου και καθημερινού ενδιαφέροντος, η τράπεζα σκοπεύει μέσα στο καλοκαίρι να ανοίξει υποκατάστημα στο Μέτσοβο και να κάνει τις εκλογές της που αναβλήθηκαν πέρυσι τον Οκτώβριο, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Η επέκταση εκτός Ιωαννίνων συνεχίζει να είναι σε πρώτο πλάνο και μάλιστα, με ένα «μίγμα» δια ζώσης και εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης των πελατών της. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Βουγιούκας είπε άλλωστε ότι ναι μεν η τράπεζα είναι θετική στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, αλλά θεωρεί πάντα ότι χρειάζεται η δια ζώσης εξυπηρέτηση και επαφή.

Κάπως έτσι, παραμένει η μόνη τράπεζα στην Ήπειρο που προγραμματίζει επεκτάσεις, ενώ οι συστημικές κλείνουν τα υποκαταστήματά τους.

Στις εκτιμήσεις για το οικονομικό σκηνικό, ο πρόεδρος της τράπεζας Κώστας Ζωνίδης τόνισε ότι είναι «ισχυρή πεποίθησή μας» η ανάκαμψη, μέσω της «επανεκκίνησης της οικονομίας και της εισροής ευρωπαϊκών πόρων». Ο κ. Ζωνίδης, από τους ανθρώπους που πάντα προτιμούν τη δια ζώσης επαφή, ήταν εκείνος που φάνηκε πιο αισιόδοξος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η επόμενη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, θα είναι με φυσική παρουσία.

«Ανταποκριθήκαμε στα προγράμματα ρευστότητας, προσφέραμε εξοπλισμό όπου χρειάστηκε» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ζωνίδης, ευχαριστώντας το προσωπικό για τη «δουλειά και την αφοσίωση», ειδικά στην περίοδο της πανδημίας.

Ο κ. Βουγιούκας τόνισε ότι αναμένεται σταδιακή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας από το δεύτερο εξάμηνο του ’21 και παρουσίασε τα οικονομικά μεγέθη της τράπεζας. Μεταξύ άλλων, είπε ότι τα κέρδη πρό φόρων αυξήθηκαν κατά 34% (+0,26 εκατ. μετά φόρων) και ότι «είναι επαρκώς υψηλότερες οι καταθέσεις, από τα δάνεια».

Πρόσθεσε ακόμα ότι η Συνεταιριστική είναι «κυρίως η τράπεζα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» και παρουσίασε επίσης οικονομικά στοιχεία για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η διαχείριση των οποίων θα είναι ένα από τα επόμενα «στοιχήματα» για την τράπεζα.

Αναφέρθηκε και στα προβλεπόμενα για την Ήπειρο, στο σχέδιο «Ελλάδα 2.0» και τη θέση της τράπεζας. Κυρίως, προβλέπονται ενεργειακές δράσεις, εξωστρέφεια, ψηφιακή μετάβαση και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι δεν θα είναι μόνο το συγκεκριμένο σχέδιο στα «εργαλεία», στα οποία θα δηλώσει παρούσα η τράπεζα.

Μίλησαν επίσης οι κ.κ. Χρήστος Παπαδόγιαννης, αντιπρόεδρος της τράπεζας και εκπρόσωπος του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, του επενδυτικού εταίρου, καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος Βασίλης Τσουκανέλης, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως σε μια σειρά ψηφιακών πρωτοβουλιών της τράπεζας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και μετά από αυτή, εκφράζοντας και αυτός την πεποίθηση ότι επίκειται η οικονομική ανάκαμψη.  (πηγή :  typos-i.gr/ Γιωργος Τσαντικος)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου