Μεταξύ μας…


 *** Μαθαίνουμε πως αν και σε πολύ πρώιμο στάδιο ακόμα , έχουν ξεκινήσει στο εσωτερικό της ΝΔ διεργασίες μεταξύ προσκείμενων, κυρίως στα περιβάλλοντα Καραμανλή και Σαμαρά, κατά πόσο το κόμμα κινείται ή όχι μέσα στα πλαίσια των ιδρυτικών αρχών του. Ιδωμεν  αν και πως ο προβληματισμός αυτός θα μορφοποιηθεί.

*** Έγκυος στο πρώτο της παιδί είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη, Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", καθώς σε λίγους μήνες θα γίνουν γονείς με τον άντρα της Μίνω Μάτσα. Μόλις πριν από λίγες μέρες  έγινε γνωστό πως οι δυο τους παντεύτηκαν στις Σπέτσες, σε στενό οικογενειακό κύκλο, με κουμπάρες την Τζένη Μήτση και την πρώτη ξαδέλφη της πολιτικού, Χρυσή Βαρδινογιάννη.

***  Όπως έγραψε  το documentonews.gr σε δίκη  παραπέμπονται, ύστερα από δέκα χρόνια έρευνας των δικαστικών αρχών και των αρμόδιων υπηρεσιών, μέλη διοικήσεων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, υπάλληλοι, δανειολήπτες που ήταν διαχειριστές ή διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών και φυσικά πρόσωπα.


*** Είχε προηγηθεί το από 3.12.2015 ΑΠ:11919/2015 πολυσέλιδο πόρισμα του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος που πρότεινε την άσκηση ποινικών διώξεων για το αδίκημα της από κοινού και κατ’ εξακολούθηση κακουργηματικής απιστίας σε βάρος της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, για ζημία άνω των 200 εκατ. ευρώ που προήλθε «από την καταχρηστική διαχείριση των μελών του ΔΣ της Τράπεζας, όπως –μεταξύ άλλων– μέσω της χρηματοδότησης εταιρειών και ομίλων που ανήκουν σε μέλη της διοίκησης ή συγγενικά τους  πρόσωπα!».Πάντως , κάποιοι εκ των κατηγορουμένων έχουν καταθέσει προσφυγή κατά του βουλεύματος, το αποτέλεσμα της οποίας εκκρεμεί.

 

***  Όπως ανέφερε  στο Documento ο οικονομολόγος Αθανάσιος Μπέλλας, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και πρόεδρος των 15.000 μεριδιούχων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, η Τράπεζα της Ελλάδος γνώριζε από το 1999 αλλά  δεν έπραξε ό,τι έπρεπε. Οι μεριδιούχοι της  τράπεζας έχουν καταθέσει έγκληση για να προστεθεί στο κατηγορητήριο, πέραν της απιστίας, και το αδίκημα της απάτης.

*** Τα παραπάνω βέβαια αφορούν τη μία πλευρά της υπόθεσης . Γιατί η άλλη των φερόμενων  ως εμπλεκόμενων δεν έχει μιλήσει ακόμα. Και πάντως υποστηρίζει ότι οι όποιες κατηγορίες δεν έχουν βάση και τελικά  θα καταπέσουν. Το βέβαιο είναι ότι η όλη διαδικασία έχει πολύ δρόμο ακόμα, ενώ θα προηγηθεί και το πέρασμα του φακέλου από το Συμβούλιο Εφετών, αν μας πληροφόρησαν σωστά

Ο αδιάκριτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου