ΠΑΤΡΑ : Αντλιοστάσια ΔΕΥΑΠ: Τα αυθαίρετα Bungalows χτισμένα πάνω στο κύμα.

 Πολλές φορές ιδιοκτήτες καταστημάτων που δραστηριοποιούνται σε παραλίες,  δέχονται τα ανάλογα πρόστιμα από Κτηματική Υπηρεσία ή Πολεοδομία και δικαίως, για την καταπάτηση του αιγιαλού, λόγω ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ή εγκατάσταση άλλων, φορητών ή μόνιμων κατασκευών (π.χ. ζαρντινιέρες, πέργκολες, εξέδρες, ομπρέλες, τέντες κ.λπ.) χωρίς καμία άδεια από την αρμόδια αρχή.   

 

Για την ΔΕΥΑΠ και την Δημοτική Αρχή Πελετίδη δεν ισχύει.

Αδιαφορώντας, τόσο για τους νόμους, όσο και τις διαθέσεις κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Βραχναιίκων, προχώρησαν στην κατασκευή υπέργειων Αντλιοστασίων Λυμάτων στις παραλίες.

Αντλιοστάσια που φέρνουν στο νου του καθενός μας Bungalow χτισμένα αυθαίρετα πάνω στο κύμα. 

Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, κατέθεσα την παρακάτω ερώτηση στους καταπατητές του Αιγιαλού και ενοίκους της Μαιζώνος.

Κύριε Δήμαρχε,

Στις 17/3/2021 με ερώτησή μας, σας είχαμε καταθέσει υπόγεια κατασκευή των Αντλιοστασίων Λυμάτων, που κατασκευάζει σήμερα η ΔΕΥΑΠ στις παραλίες των Βραχαιίκων και Ροϊτίκων. Δυστυχώς επιλέξατε τη λύση των υπέργειων κατασκευών για τα Αντλιοστάσια με την οπτική όχληση και τη κακοποίηση της παραλιακής ζώνης.

Η επιλογή σας αυτή απέδειξε για άλλη μια φορά, την αδιαφορία που διακατέχει την Δημοτική Αρχή Πελετίδη, στις αιτιάσεις και τις ανησυχίες των Δημοτών, πολύ περισσότερο δε, στην Αδιαλλαξία που σας διακρίνει και την Φασίζουσα συμπεριφορά.  

Παρόλο που μέχρι σήμερα δεν έχετε απαντήσει στα ερωτήματα της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», σχετικά και στο παραπάνω θέμα επανερχόμαστε, ζητώντας να μας γνωστοποιήσετε τα εξής:

Ø Οι υπόψη κατασκευές των Αντλιοστασίων από σκυρόδεμα και τοιχία, έχουν τις νόμιμες και προβλεπόμενες άδειες κατασκευής ή αποτελούν αυθαίρετα κτίσματα;

Ø Ποιος ή Ποιοι Μηχανικοί του Δήμου υπέγραψαν τις απαιτούμενες μελέτες ανέγερσης;

Ø  Είναι σε γνώση η Πολεοδομική Υπηρεσία του Δήμου Πατρέων για τις παραπάνω κατασκευές της ΔΕΥΑΠ;  Εάν όχι γιατί; Εάν Ναι αποτελούν νόμιμα τα συγκεκριμένα ακίνητα, όταν η απόσταση από το αιγιαλό είναι κάτω των προβλεπόμενων 100 μέτρων;

Ø Με ποια διαδικασία επιλέχτηκε ο ανάδοχος του έργου από την ΔΕΥΑΠ;

Ø Ποιο είναι το κόστος κατασκευής ανά αντλιοστάσιο;

Ελπίζουμε να δώσετε τόσο της απαιτούμενες απαντήσεις στους Δημότες, όσο να έχουν τηρηθεί και οι νόμιμες διαδικασίες ανέγερσης, διαψεύδοντας τη φημολογία ότι επί Δημαρχίας Πελετίδη ο Δήμος παρανομεί, και με την ανέγερση αυθαίρετων κατασκευών.

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου