ΛΕΥΚΑΔΑ : Τετραήμερη επίσκεψη της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Ø Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου θα βρίσκεται στη Λευκάδα από την Κυριακή 20 έως και την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021. Θα συμμετάσχει στον εορτασμό της πολιούχου του νησιού, Παναγίας Φανερωμένης

Ø Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων θα έχει την ευκαιρία να επιθεωρήσει έργα που εκτελεί η Περιφέρεια στο νησί ή χρηματοδοντούνται από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων και το Interreg

Ø Θα τιμήσει με ανακοίνωση εκδήλωσης τη μνήμη και το έργο του Άγγελου Σικελιανού με την ευκαιρία συμπλήρωσης φέτος 70 χρόνων από τον θάνατό του

Στη Λευκάδα θα βρίσκεται για τέσσερις ημέρες, από την Κυριακή 20 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 23 του μηνός, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Η Περιφερειάρχης θα συμμετάσχει, όπως κάθε χρόνο, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την πολιούχο της Λευκάδας και προστάτιδα των απανταχού Λευκάδιων, Παναγίας Φανερωμένης. Θα παραστεί στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην περιφορά της Εικόνας της Παναγίας, η οποία φέτος λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του Covid19 θα πραγματοποιηθεί γύρω από την Ιερά Μονή μέχρι το καμπαναριό στο Μοναστήρι της Κυράς Φανερωμένης με τη συνοδεία της Μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδος.

Όσον αφορά στα έργα, τα οποία εκτελούνται στην Π.Ε. Λευκάδας, η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου θα επιθεωρήσει συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, τις εργασίες που εκτελούνται στο Γηροκομείο και στο 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας, την κατασκευή προβλήτα στο λιμάνι της Βασιλικής, την ανάπλαση του εμπορικού δρόμου στο Νυδρί, τα έργα στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας και αυτά στον Ιερό Ναό της Παναγίας Οδηγήτριας, ενώ θα επιθεωρήσει και σειρά από τεχνικά και ασφαλτικά έργα, που εκτελούνται σε διάφορες περιοχές της Λευκάδας αυτή την περίοδο.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων θα έχει ιδιαίτερες συναντήσεις με τοπικούς φορείς και τουριστικούς παράγοντες της Λευκάδας και του Μεγανησίου.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων θα έχει, εξάλλου, την ευκαιρία να διαπιστώσει τη διαμόρφωση, που έχει ξεκινήσει στο οικόπεδο, στο οποίο θα ανεγερθεί το υπερσύγχρονο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, για να ενημερώσει σχετικά τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Λευκάδα, η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου θα τιμήσει, με ανακοίνωση εκδήλωσης, τη μνήμη και το έργο του Άγγελου Σικελιανού, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από το θάνατό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου