ΠΑΤΡΑ : Περιοδεία του σπιράλ στο Μονοδένδρι

Ενημέρωση από τον πρόεδρο και αυτοψία στο αντλιοστάσιο των Βραχναιίκων

Οι περιοδείες του σπιράλ στις περιφερειακές κοινότητες του Δήμου Πατρέων συνεχίζονται. Αυτή τη φορά αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης περιόδευσεστο Μονοδένδρικαι συναντήθηκε, στο παλιό δημοτικό σχολείο του Μονοδενδρίου, με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Ιωάννη Κοζιώρη, εκπρόσωπο του πενταμελούς κοινοτικού συμβουλίου. Η συζήτηση ανέδειξε τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους και τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος.

 

Μεταξύ άλλων, τα μέλη του σπιράλ με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά, ενημερώθηκαν για τα μεγάλα ζητούμενα του τόπου όπως η ανάγκη επικαιροποίησης της μελέτης που αφορά τα έργα αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών, η καθυστέρηση αποκατάστασης δρόμων που έχουν υποστεί καθίζηση καιάλλα εκκρεμή θέματα οδοποιίας, πεζοδρομίων, αποχέτευσης κλπ.Ο πρόεδρος εξέφρασε και το παράπονό του τόσο σε σχέση με την καθυστέρηση είσπραξης από τον δήμο της παγίας (πρόκειται για την πάγια προκαταβολή σε βάρος σχετικού κωδικού του προϋπολογισμού που δικαιούνται τα δημοτικά και κοινοτικά διαμερίσματα), όσο και για το γεγονός πως το τεχνικό πρόγραμμα της περιοχής που καταθέτει σε ετήσια βάση είναι ακριβώς το ίδιο (που επαναλαμβάνεται ως πρόταση, γιατί δεν υλοποιείται) εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Κατά τη συζήτηση, ο πρόεδρος της κοινότητας αναφέρθηκε και στην ελλιπή συγκοινωνιακή κάλυψη της περιοχής, τόσο από τον προαστιακό, όσο και από τα αστικά λεωφορεία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει την καλή συνεργασία που έχει με την Αντιδήμαρχο Βραχναιίκωνκαι την άμεση ανταπόκριση της ΔΕΥΑΠ σε θέματα βλαβών και συντήρησης.

Η αντιπροσωπεία του σπιράλ επισκέφτηκε κατόπιν και το αντλιοστάσιο που χτίστηκε πρόσφατα στην περιοχή των Βραχναιίκων, όπου είχε την ευκαιρία μιας αυτοψίας στο ογκώδες οικοδόμημα επί της παραλίας και μιας συζήτησης με τους περίοικους που εξέφρασαν την οργή τους για το έργο, την απουσία σχετικής ενημέρωσης τους και τη μεθόδευση της δημιουργίας του, της επέκτασής του και της εκ των υστέρων έγκρισης όλων των ενεργειών.

Κατά την επίσκεψη τον επικεφαλής του σπιράλ Πέτρο Ψωμά συνόδευσαντα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της παράταξης, Μαίρη Κάργα και Ευαγγελία Βαβαρούτα, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ΣεσίλιαΧαρμπίλα και Αθηνά Σουγλέρη και το μέλος της παράταξης Τάκης Χρονόπουλος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου