Ώρα Πατρών: Για τη ναυαγοσωστική κάλυψη

Δεν θα διαφωνήσει κανένας μας, καλόπιστα με τις πρόσφατες προτροπές, συστάσεις και οδηγίες της Δημοτικής Αρχής προς τους συμπολίτες μας σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται κατά την κολύμβηση μετά και τα τραγικά συμβάντα στην πλαζ και αλλού και τον τραγικό πνιγμό συμπολίτισσας μας. Όμως η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη.
Γνωρίζουμε ότι συμπολίτες μας είτε προτιμούν, είτε αναγκάζονται να πάνε για μπάνιο το πρωί ή και μετά τις 18:00 επειδή εκείνη την ώρα έχει μειωμένη ηλιακή ακτινοβολία αλλά και δεν έχει την πολλή ζέστη που προκαλεί η αύξηση  της ακτινοβολίας κατά το διάστημα της ημέρας. Κάποιοι αναγκαστικά πάνε για μπάνιο αφού γυρίσουν από την εργασία τους. Άλλωστε και οι ειδικοί δερματολόγοι συστήνουν να προτιμώνται οι πρωινές και οι απογευματινές ώρες ειδικά σε όσους έχουν μικρά παιδιά.

Έχοντας αυτά υπόψη έγκαιρα τόσο ο εκπρόσωπος μας στην οικονομική επιτροπή Γιάννης Τσιμπούκης αλλά και η παράταξή μας με δελτία τύπου στις 23/4 και 27/5 επεσήμανε:

1. Την αναγκαιότητα επέκτασης του ωραρίου πριν τις 9:00 και μετά τις 18:00

2. Την αγορά εξοπλισμού ώστε να προσλαμβάνονται ναυαγοσώστες από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή και να μην εκβιάζεται κάθε χρόνο ο δήμος από τις μονοπωλιακές καταστάσεις που η ίδια η δημοτική αρχή επιβεβαιώνει ότι κυριαρχούν.

Μπορεί το προεδρικό διάταγμα να αναφέρει τις ελάχιστες ώρες παρουσίας ναυαγοσωστών από τις 9:00 έως τις 18:00 αλλά ο νόμος δίνει το δικαίωμα επέκτασης του ωραρίου.

'Αρθρο 16 "μπορούν να επιμηκύνονται για την περιφέρεια δικαιοδοσίας καθεμία λιμενικής αρχής κατόπιν εισήγηση του κατά τόπο αρμόδιου συλλογικού οργάνου...."
Είναι προφανές ότι πρωτίστως η δημοτική αρχή αλλά και οι άλλοι συμμετέχοντες στην επιτροπή δεν ζήτησαν παράταση του ωραρίου.
Ας τη ζητήσει τουλάχιστον τώρα ώστε να αποφύγουμε άλλες δυσάρεστες καταστάσεις καθώς η επιμήκυνση του ωραρίου θα ωφελήσει και με τη μείωση συνωστισμού στις πολυσύχναστες παραλίες λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας.
 
 
Ώρα Πατρών: Δημοτική αρχή και fake news

Η Δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης εγκαλεί την παράταξή μας ότι διασπείρει fake news σχετικά με το ατύχημα  που ενεπλάκη απορριμματοφόρο του δήμου στην περιοχή της Αρόης.
Η παράταξή μας καλόπιστα ζήτησε ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για το ατύχημα που συνέβη το Σάββατο στην περιοχή της Αρόης ως εκ του θεσμικού της ρόλου οφείλει.
Το γεγονός αναπαράχθηκε σε αρκετά sites χωρίς να διαψευσθεί από τη δημοτική αρχή μάλλον συμμετείχαν και αυτά στην ενορχηστρωμένη επίθεση που το σύμπαν μηχανεύεται κατά της δημοτικής αρχής.
Θα αρκούσε μία ανακοίνωση που να αποκαθιστά το γεγονός αλλά αντί αυτού επιτίθεται για την ερώτηση που υποβάλαμε για την εξέλιξη της έρευνας.
Προφανώς αντιλαμβάνονται το ρόλο τους ότι είναι υπεράνω κάθε κριτικής γιατί μάλλον έχουν το αλάθητο του Πάπα.
Καταλαβαίνουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει αντιμέτωποι με τα προβλήματα που 7 χρόνια "αμπαλάρισαν" σε ένα κλίμα προσδοκιών, επενδεδυμένο με επαναστατική γυμναστική και πολλών ΘΑ.
Τους εφιστούμε ψυχραιμία γιατί είμαστε μόλις τη μέση της Δημοτικής θητείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου