Στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Α.Ε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος

Το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Α.Ε στο Δρέπανο Αχαΐας  επισκέφθηκε την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021,  ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, με σκοπό την ενημέρωσή για θέματα τήρησης προληπτικών μέτρων και για την ενημέρωση του προσωπικού  σχετικά με τον εμβολιασμό  κατά του covid. Με την ευκαιρία στελέχη της εταιρίας ενημέρωσαν τον κ. Μπονάνο για τον όμιλο ΤΙΤΑΝ, με σχεδόν 120 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας με έδρα στην Ελλάδα και παρουσία σε 9 χώρες και με ενεργό παρουσία  53 ετών στην περιοχή, με το εργοστάσιου του Δρεπάνου, να έχει συνδέσει την πορεία του  με την κατασκευή μεγάλων έργων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Διευθυντή εργοστασίου Πατρών της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ Δημήτρη Περικλόπουλο, ο οποίος τον ξενάγησε στον χώρο και από τον οποίο ενημερώθηκε για τις δράσεις και τις παροχές της εταιρείας για ίδιο και εργολαβικό προσωπικό για θέματα covid. 

Πιο συγκεκριμένα, ως και σήμερα το ποσοστό του εμβολιασμού του προσωπικού φτάνει στο 75%, υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την τήρηση των προληπτικών μέτρων κατά του covid, όπως επίσης και εφαρμογή πρωτοκόλλων απολύμανσης στους χώρους εργασίας και υγιεινής, στα εργοστασιακά οχήματα και στα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Επίσης γίνονται τακτικά rapid τεστ και συνεχής εβδομαδιαία δωρεάν διάθεση αντισηπτικών και προστατευτικών μασκών  σε όλο το προσωπικό. Παράλληλα, υπάρχει κάλυψη κόστους άμεσης διενέργειας PCR  τεστ σε ιδιωτικά  εργαστήρια.

Από την πλευρά του ο κ. Μπονάνος  επικεντρώθηκε στο θέμα της αναγκαιότητας του εμβολιασμού και της ενημέρωσης των εργαζομένων. Τόνισε τη σημασία της προστασίας και της ατομικής ευθύνης στο χώρο εργασίας και δήλωσε σχετικά : «Μετά από ενάμιση χρόνο από την εμφάνιση της πανδημίας του COVID-19 στη χώρα μας, είναι πλέον φανερό ότι έχει επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις  σε όλες τις πλευρές της ζωής μας και φυσικά και στους χώρους εργασίας. Μας ενδιαφέρει η επιτάχυνση των εμβολιασμών για να φτιάξουμε σύντομα το ανοσολογικό τείχος. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται ακόμα μια φορά δίπλα στους εργαζομένους στη βιομηχανία και αποδεικνύουμε με την σημερινή επίσκεψη ότι αντιμετωπίζουμε το θέμα με την σοβαρότητα που ταιριάζει για το έργο που επιτελεί αυτή η βιομηχανική μονάδα στην περιοχή μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου