ΠΑΤΡΑ: Πύρινη λαίλαπα στην Ελεκίστρα, κάηκαν σπίτια -Εκκενώνεται η κοινότητα Σουλίου


Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Ελεκίστρα, στις παρυφές της Πάτρας, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, που καίει κοντά σε κατοικημένες περιοχές.




Ειδικότερα, έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις και το σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, 2 Ε/Π και 6 Α/Φ.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα του δήμου Πατρέων.


Στο μεταξύ, διεκόπη, για προληπτικούς λόγους, η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιμετρική οδό της Πάτρας, αφού μεγάλο τμήμα του δρόμου βρίσκεται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Επίσης δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική για προληπτική εκκένωση της κοινότητας Σουλίου, που βρίσκεται στις παρυφές της Πάτρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση στις περιοχές Νέο Σούλι και Ρυάκι.

Σύμφωνα με το  gnomip.gr, υπάρχει ένας τραυματίας πυροσβέστης στην περιοχή της Μόμα.
Παράλληλα, αστυνομικές δυνάμεις εκκενώνουν τον καταυλισμό των Ρομά στην Εγλυκάδα.

Λίγο μετά τις 16:00 η φωτιά έχει περάσει από την Περιμετρική, με τη ΜΟΜΑ να έχει περικυκλωθεί από την πύρινη λαίλαπα.
Στις φλόγες έχει παραδοθεί σπίτι στην Καρυά

Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν στην εκκένωση της κοινότητας, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και το σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες, με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα.

Λόγω της μεγάλης φωτιάς, ολοένα και πιο αποπνικτική γίνεται η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Πάτρας, καθώς μαύροι καπνοί κατακλύζουν τον ουρανό της πόλης.

Στη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στις περιοχές Ελεκίστρα και Σούλι, βρίσκεται από την αρχή της εκδήλωσής της ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και μαζί με Αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες συντονίζουν το έργο των εργαζομένων στο Δήμο, που έχουν ριχθεί με μηχανήματα στη μάχη κατά της φωτιάς συνδράμοντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου