ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ για ΦΑΡΜΑΚΗ : Ας «μαζευτούν» στην Περιφέρεια

 Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο Κίνημα Αλλαγής, ασκεί κριτική στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ανάμιξή της στις πολιτικές επιλογές του κόμματός του.

Όλη η δήλωση έχει ως εξής :

 

«H διαρρεύσασα στον τύπο δυσαρέσκεια του Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη για το ότι η κ. Γεννηματά στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Αχαΐα δεν τον επισκέφθηκε για ενημερωθεί από τον ίδιο τα της διαχείρισης των πυρκαγιών της Αχαΐας, διότι ο σκοπός της ήταν -επί λέξει των κύκλων της Περιφέρειας- “τα ψηφαλάκια τα εσωκομματικά”, αναδεικνύει ενδιαφέροντα ζητήματα.

Αφενός την θεσμική υπέρβαση του κ. Φαρμάκη, αφετέρου κάποιες ενδιαφέρουσες σκέψεις, που ο κοινός νους δεν μπορεί να αποφύγει.

Πρώτον, προφανώς δεν έχει προηγούμενο η στάση περιφερειακής αρχής που να θέλει να καθορίσει ποιους, πότε και πως θα δει και θα συνομιλήσει, ο οποιοσδήποτε πολιτικός αρχηγός της χώρας μας. Θα ήθελα να πιστεύω ότι αυτό αποτελεί μια ατυχή στάση του -κατά τα λοιπά συμπαθούς-Περιφερειάρχη μας, αν και από τη συνολική διατύπωση προκύπτει πως θα πρέπει στην Περιφέρεια γρήγορα να αποφύγουν εκδηλώσεις καισαρισμού, δηλαδή μιας ύπουλης ασθένειας, που κάνει κάποιους να θεωρούν ότι όλα καθορίζονται από την εξουσία τους.

Δεύτερον, η Πρόεδρος του κόμματος εστίασε πρωτίστως την κριτική της στις κυβερνητικές αβελτηρίες για την διαχείριση των πυρκαγιών και όχι στην Περιφέρεια. Άρα, το να επιζητεί η Περιφερειακή μας αρχή να της ασκηθεί κριτική κατόπιν ενημέρωσης της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής είτε φανερώνει κάποιο ενοχικό σύμπλεγμα της Περιφέρειας για τις πυρκαγιές, που θα πρέπει να μας πουν ποιο είναι είτε θεωρούν ότι ταυτίζονται με την κυβέρνηση και τις εμφανείς ελλείψεις συντονισμού και σχεδιασμού της στην διαχείριση των καταστροφών που ζήσαμε. Οπότε και θα πρέπει να μας πουν αν οι καταστροφές και οι εν εξελίξει πυρκαγιές σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία φέρουν τη σφραγίδα της διαχείρισής της Περιφέρειας και όχι της Κυβέρνησης.

Τρίτον, το να αποδίδουν από την Περιφέρεια την επίσκεψη της κ. Γεννηματά στις δημοτικές αρχές Αιγιάλειας και Ερυμάνθου και την συνάντησή της με όσους προσήλθαν αυτόκλητα εκεί και από ειλικρινές ενδιαφέρον, όπως εκπρόσωποι περιφερειακών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και άλλων τοπικών φορέων ως εκστρατεία για να συλλεχθούν όπως οι ίδιοι είπαν “τα ψηφαλάκια τα εσωκομματικά”, αποτελεί εκχυδαϊσμό του γνήσιου πολιτικού ενδιαφέροντος του Κινήματος Αλλαγής για τους πληγέντες κατοίκους της περιοχής μας και τους Δήμους μας, που σηκώνουν σχεδόν αποκλειστικά το βάρος της αγωνίας των πολιτών για την ανάκαμψη από τα τραγικά αποτελέσματα των πυρκαγιών. Εκτός και αν υπονοούν ότι η επίσκεψη του κ. Πέτσα και Χαρδαλιά στις πυρκαγιές και τα καμένα της Αχαΐας και του κ. Πρωθυπουργού μετά των  κ.κ. Χρυσοχοϊδη και Μενδώνη στην Ηλεία για τους ίδιους λόγους, εντάσσονται σε κάποιο σχέδιο να μαζέψουν “ψηφαλάκια” για τη ΝΔ. Οπότε και έκπληκτοι θα θεωρούσαμε ότι η Περιφερειακή αρχή μας, ανεξαρτητοποιείται από την αδιαμαρτύρητη ταύτισή της με την κυβέρνηση, γεγονός που θα είχε μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον, και θα ήταν χρήσιμο να μας το πουν και επισήμως.

Ας μαζευτούν λοιπόν στην Περιφέρεια, ας αφιππεύσουν και ας δουλέψουν μαζί με τις δημοτικές αρχές και την κυβέρνηση για την ταχεία ανακούφιση των πληγέντων. Και ας κρατηθούν λίγο μακρύτερα από την κομματική τους ταυτότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου