“Οι πράξεις είναι αυτές που καθορίζουν την πορεία του Δημάρχου”.

 ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ - ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΙΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗ,

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

ΕΡΩΤΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ :
Γιατί καίγονται τόσο εύκολα τα Δάση μας;
Υπάρχουν υπεύθυνοι; 
Φυσικά υπάρχουν και είναι γνωστοι …άγνωστοι.
Γιατι εκτός από τους άγνωστους εμπρηστές τους εκ προθεσεως, υπάρχουν και οι ΓΝΩΣΤΟΙ άλλοι εξ αμελειας βαρειας
και ως υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν .

Δυστυχως ο ΒΙΛΟΦΟΡΟΣ δημαρχος εμφανίζεται χωρίς «Γραμμάριο» ευαισθησίας, στην ανάληψη των ευθυνών του και στην τακτοποίηση των αυθαιρεσιών της «λαϊκής φτωχικής» βίλας του, στο ΜΑΤΙ των Αραχωβιτικων .
Κρύφτηκε και πάλι ο καψερουλης στον «ίσκιο»…του Αντιδημάρχου.

Με αφορμή των ανακοινώσεων και ερωτήσεων προς τον Δήμαρχο ΠΑΤΡΕΩΝ της Δημοτικής μας Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», σχετικά με τυχόν ευθύνες και παραλείψεις στην πρόληψη πυρκαγιών στο Δήμο Πατρέων, κλήθηκα, ως επικεφαλής να καταθέσω στη Δ’ Πταισματοδίκη την Δευτέρα 23/8/2021.

Ως όφειλα προσήλθα και κατέθεσα όσα μου κατήγγειλαν συμπολίτες , όσα ειδα με τα μάτια μου και όλα τα δημοσιεύματα που περιήλθαν στην κατοχή μου, σχετικά με τα ακαθάριστα οικόπεδα στο Δήμο Πατρέων, μαζί και τις αγωνίες κατοίκων και φορέων της πόλης για το κίνδυνο πυρκαγιάς στο Δασύλλιο και στο Γηροκομείο και στα Αραχωβίτικα .

Επαναδιατύπωσα την απορία  για την ολιγωρία που επιδεικνύουν οι δικαστικές οι δημοτικες και οι κρατικες αρχες στη καταπάτηση του Αιγιαλού στα Αραχωβίτικα και στην μη διάνοιξη οδών διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς πρωτοστατούντος του ΚΚΕ δημάρχου κ. Πελετίδη, με τη βεβαιότητα να ζήσουμε ένα νέο Μάτι, με ανθρώπινα θύματα.

Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Πελετίδης «εξαφανίστηκε», από την δημοκρατική του υποχρέωση, που έχει, να απαντήσει τόσο στην Δημοτική μου παράταξη όσο και προσωπικά στην Δικαιοσύνη.       

Έστειλε τον Αντιδήμαρχο κ. Αθανασόπουλο, πιθανόν κομματικό του προϊστάμενο, να παρουσιάσει στην ανακρίτρια ότι όλα γίνονται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες της Πολιτικής Προστασίας και τις δυνατότητες, που δίνει στο Δήμο η Καπιταλιστική Κυβέρνηση των «Σημιτοφυλάκων» του κ. Μητσοτάκη.

Σίγουρα η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ θα  απέκρυψε ότι η παρούσα Κυβέρνηση του έδωσε περισσότερες πιστώσεις και προσέλαβε 40 εργαζόμενους με τρίμηνη σύμβαση για την πυρασφάλεια το 2021, έναντι 21 που είχε προσλάβει ο Δήμος τα προηγούμενα χρόνια;

Κύριε Δήμαρχε, απαντήστε στους συμπολίτες μας, που απασχολείτε τους συγκεκριμένους εργαζόμενους;

Σε εργασίες καθαρισμού και πρόληψης πυρκαγιών εντός του Δήμου ή σε καθαρισμό χόρτων στις εγκαταλειμμένες παιδικές χαρές του Δήμου, όπως στην πλατεία Πίνδου στο Ρίο;

Γιατί όπως ανέφερε και δημόσια ο κ. Αθανασόπουλος, το Δασύλλιο περιφρουρείται είτε από την πυροσβεστική είτε από εθελοντές πατρινούς και όχι από τους συγκεκριμένους εργαζόμενους.

Ποιες εργασίες αναλυτικά λοιπόν έχουν πραγματοποιήσει και σε ποιες περιοχές του Δήμου, οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν για την πυρασφάλεια;

Θα απαντήσετε δημόσια στον Πατρινό λαό ή θα επιλέξετε την ένοχη σιωπή;

Γιατί δεν έχουν απομακρυνθεί π.χ. τα ξερόκλαδα μέσα από το Δάσος του Δασυλλίου που βρίσκονται κάτω από το Τουριστικό Περίπτερο;

Γιατί δεν έχουν μαζευτεί π.χ. οι πευκοβελόνες από τα αστικά δασύλλια που αποτελούν «πυριτιδαποθήκη» σε τυχόν ανάφλεξη πυρκαγιάς;

Πότε ελέχθησαν οι πυροσβεστικοί κρουνοί π.χ. στο χώρο του Δασυλλίου;

Αληθεύει ότι το Σάββατο 21/8/2021 που πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος, η πίεση του νερού στους πυροσβεστικούς κρουνούς ήταν τόσο «μεγάλη»,  όση για να ποτίσεις μια γλάστρα βασιλικού, θα χρειαζόταν να περάσει ένα πεντάλεπτο;

Ελπίζω να μην βρεθούμε σε δυσάρεστη κατάσταση, να επιρρίπτουμε τις ευθύνες μας στα αποκαΐδια και την τέφρα που θα αφήσει πίσω της, η ανυπαρξία βούλησης και έργου της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη για την πρόληψη σε τυχόν πυρκαγιά.
Έπεσαν οι μάσκες των δήθεν φιλολαϊκών … αιδώς αχρείοι… Η καταστροφή χτυπάει και πονά τον απλό λαό, που το μέλλον του έγινε τέφρα και αποκαϊδια…και εσείς ακόμα ζείτε και λειτουργείτε ως ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ…       Και αφού κληθούν και καταθέσουν εκείνοι που δημόσια στα κοινωνικά δίκτυα κατήγγειλαν τις ευθύνες του δημάρχου για τον καθαρισμό των κλαδιών και των ξερών χόρτων , το λόγο έχει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ … που αυτεπάγγελτα κινήθηκε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου