Παρέμβαση Απ. Κατσιφάρα για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Αποτυχία επιτελικού κράτους , Άβουλη αυτοδιοίκηση

Το αποτυχημένο μοντέλο σε επίπεδο δομών διοίκησης και διαχείρισης για την παραγωγική ανασυγκρότηση των καμένων περιοχών επανέρχεται, με ελάχιστες διαφορές αλλά σαφώς ίδιες πολιτικές σκοπιμότητες, μετά από 14 χρόνια.

2007 Αύγουστος μήνας, κυβέρνηση ΝΔ, μία από τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές με πολλά ανθρώπινα θύματα.  

 

 2021 Αύγουστος μήνας, κυβέρνηση ΝΔ, η μεγαλύτερη φωτιά στην ελληνική ιστορία με καταστροφικές συνέπειες στο οικοσύστημα, το περιβάλλον και την οικονομία.

2007, 2021:  εκτεταμένες καταστροφές σε Ηλεία και Αιγιάλεια.

2007 ορίζεται επικεφαλής στο ταμείο ανασυγκρότησης ο σεβαστός και αξιόλογος Πέτρος Μολυβιάτης, για τις ανάγκες της εσωκομματικής συσπείρωσης της ΝΔ και τις εκλογές που πρόωρα προκηρύχθηκαν.

2021 ορίζεται επικεφαλής του νέου φορέα ανασυγκρότησης ο σεβαστός και αξιόλογος Σταύρος Μπένος, για τις ανάγκες διεύρυνσης του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ αλλά και ως ασπίδα προστασίας από τα βέλη των πολιτών για την πλήρη  αποτυχία του πολυδιαφημιζόμενου επιτελικού κράτους στο στάδιο της κατάσβεσης.

Ίδια λογική, ίδια αντίληψη και φιλοσοφία. Όλα στο βωμό των κομματικών σκοπιμοτήτων, του ασφυκτικού ελέγχου από το κράτος των Αθηνών και της πελατειακής αντίληψης διαχείρισης των  πόρων.

Κύριοι, είστε σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Αγνοείτε και σκόπιμα το κάνετε, ότι μεταξύ 2007 και 2021 δημιουργήθηκε ο θεσμός της αιρετής περιφέρειας με αρμοδιότητες και μετρήσιμο έργο στην ανάπτυξη καθώς και αποτελεσματική διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων και κυρίως με κοινωνική καταξίωση.

Ερώτηση στους Περιφερειάρχες της Χώρας και τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ:

Γιατί αποδέχεστε την πλήρη απαξίωση του θεσμού που επιχειρεί η Κυβέρνηση; Δηλώνετε αδυναμία διαχείρισης της επόμενης μέρας; Η ανάπτυξη δεν είναι στον σκληρό πυρήνα των αρμοδιοτήτων σας;  Ποιά  η άποψή σας για την περιφερειακή διακυβέρνηση; Αν την πιστεύετε γιατί δεν την διεκδικείτε;

Εσείς κ. Φαρμάκη, τί λέτε;

Δεν είναι ικανός ο θεσμός που ηγείστε να έχει την αποκλειστική  ευθύνη και τον πρώτο λόγο στην διαχείριση της επόμενης μέρας στον τόπο μας;

Γιατί εκχωρείτε στην Αθήνα τις αρμοδιότητές σας; Ρωτήσατε τους πολίτες και τους φορείς της  Ηλείας για τις εμπειρίες τους από την διαχείριση του Ταμείου Μολυβιάτη;

 Τέλος, κανένα σχέδιο για την επόμενη μέρα δεν θα πετύχει, αν δεν είναι στο επίκεντρο οι  άνθρωποι που τους αφορά και ταυτόχρονα  δεν έχει τον πρώτο λόγο και ευθύνη η αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού.

Μας γυρίσατε πολύ πίσω.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου