Τα πρόσωπα και νέο τοπίο στα μ.μ.ε. της Πάτρας

 


Ασυνήθιστη κινητικότητα, συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια τέτοια εποχή, παρατηρείται στο χώρο των μέσων ενημέρωσης της Πάτρας, που βέβαια έχει την εξήγησή της. Ετσι προκύπτουν, ανακατατάξεις  και αναδιάταξη προσώπων, μετά από  μεταγραφές ή καραμπόλες, εν μέσω πάντως γενικής και παρατεταμένης αβεβαιότητας για τον δημοσιογραφικό κλάδο της περιοχής και όχι μόνο.

Ας συνθέσουμε το πάζλ των εξελίξεων όπως αυτές διαμορφώνονται μέχρι στιγμής:

-Στο συντακτικό δυναμικό της ιστορικής εφημερίδας Πελοπόννησος ( από την οποία αποχώρησε πρόσφατα για να αναλάβει διευθυντής του κλιμακίου της ΕΡΤ Δυτικής Ελλάδος ο Μιχάλης Βασιλάκης ) εντάχθηκε ο Παναγιώτης Ρηγόπουλος αναλαμβάνοντας κυρίως ερευνητικό ρεπορτάζ αλλά και σχολιασμό. Ο ίδιος θα διατηρήσει πάντως και στην  ευθύνη επιμέλειας του περιοδικού Πατρινόραμα το οποίο διαγράφει ήδη μια ανερχόμενη  πορεία.

- Στο μεταξύ η εταιρία Οne Step που εκδίδει το συγκεκριμένο περιοδικό, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων προκειμένου να αναλάβει από τέλη Σεπτεμβρίου τη ζώνη του δελτίου ειδήσεων του SΒ TV προκειμένου να το εμπλουτίσει χωρίς όμως να διαταράξει το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό.

-Διέκοψε στα μέσα Αυγούστου την λειτουργία του ο τηλεοπτικός σταθμός Αchaia Channel (που είχε ξεκινήσει το 1992 ) ενώ ενδέχεται να ενεργοποιηθεί στην ίδια συχνότητα με άλλο όνομα και νέο σχήμα στο πλαίσιο των δικτύων που έχει ο Κορίνθιος ιδιοκτήτης του , ο οποίος διαθέτει επίσης άδειες για άλλους δύο περιφερειακούς σταθμούς  ίδιαs εμβέλειαs, τον Super με έδρα την Κόρινθο και το Axion με έδρα το Αίγιον.

-Στο μεταξύ ο Κωνσταντίνος Φλαμής, που είχε την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων, βρήκε αμέσως νέα τηλεοπτική στέγη με τον ίδιο ρόλο στο Lepando, από το οποίο παραιτήθηκε ο Αλέξανδρος Κογκόλης ενώ ο  Κ.Φ. ανήγγειλε ήδη ανανεωμένο και μεγαλύτερης διάρκειας δελτίο από αρχές Σεπτεμβρίου.

-Οσο για τον Α.Κογκόλη  αποχώρησε προκειμένου να αναλάβει το δελτίο ειδήσεων του PLP καθώς το κανάλι θα ενταχθεί στις δραστηριότητες του Ομίλου Plus Media  (Κόσμος, ΜΑΧ FM , Νεολόγος κλπ) οπου ήδη εργάζεται. Το νέο ξεκίνημα προγραμματίζεται να γίνει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Ανάμεσα σε αυτούς που έχει γίνει κρούση  για ενδεχόμενη συνεργασία είναι και ο έγκριτος αθλητικός συντάκτης της Γνώμης  Προκόπης Κόγκος

-Σταθερά σtο ραδιόφωνο τoυ ΣΚΑΪ Πάτρας ο Νίκος Ξανάλατος (όπου θα επιστρέψει στην  εκπομπή του  10-11 π.μ. από αρχές Σεπτεμβρίου μαζί με την έναρξη των σχολείων, καθώς και στη μεσημβρινή ζώνη του ΙΟΝΙΑΝ ΤV. Η πληροφορία ότι θα αλλάξει κανάλι δεν είναι ακριβής αν και έχει δεχθεί προτάσεις.

-Συνεργασία με τηλεοπτικό μέσο αναζητούσε  διακαώς ο επιχειρηματίας Κώστας Ατζουλάτος και φαίνεται ότι, μετά αρκετές περιπέτειες,  τελικά την βρήκε. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν διαρρεύσει αλλά είναι επιβεβαιωμένο.

-Αποχώρησε από το Best tv  η ρεπόρτερ Ελένη Παρασκευοπούλου, οδεύοντας προς άλλο κανάλι, και τη θέση της θα καλύψει μάλλον η Κωνσταντίνα Παλαιολόγου.

-Με το ίδιο σχήμα  ( και με πιο πρόσφατη την νέα συνεργασία με τον Κ. Φλαμή ) συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της  η εβδομαδιαία εφημερίδα Αχαϊκή Πολιτεία υπό την διεύθυνση σύνταξης του Ζώη Μαρίνου.

-Σταθερή πορεία για την εφημερίδα Γνώμη με στόχο την συνεχή ενδυνάμωσή της μέσα από πρωτοβουλίες και ελεγχόμενη ανανέωση προσώπων στο βαθμό που θα απαιτηθεί.

Στο παρασκήνια πάντως γίνονται και άλλες κινήσεις με στόχο στρατηγική συμμαχία διάφορων τοπικών μέσων ενημέρωσης μεταξύ τους ή με αθηναϊκά αλλά φαίνεται ότι το κλίμα είναι πολύ πρώιμο και δεν έχουν αποδώσει, καθώς δεν υπάρχει εμπεδωμένη κουλτούρα στην Πάτρα για κάτι τέτοιο, προς το παρόν.

Ευχής έργο θα ήταν αυτό το μίγμα κινητικότητας και ρευστότητας να κατατείνει σε αύξηση, τουλάχιστον, σταθερών θέσεων εργασίας.

                                                                                                                             *                                                                                                                                

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου