«Πελετίδης και αυτοδιοίκηση, δυο κόσμοι ασύνδετοι»

 

Διαπιστώσεις του σπιράλ με αφορμή πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για τις φωτιές

Η δημοτική αρχή του Δήμου Πατρέων απέδειξε περίτρανα την αποστασιοποίησή της από οτιδήποτε αυτοδιοικητικό, με αφορμή την διαφοροποίησή της από την  πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές. Ο Κώστας Πελετίδης, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο φορέα, ακυρώνει την ενεργοποίηση και τα αντανακλαστικά των αυτοδιοικητικών της χώρας και αποδεικνύει για μια φορά ακόμα πως διακατέχεται από πλήρη αδιαφορία για συνεργασία, για ανάληψη ευθυνών και για άσκηση δημοτικού έργου.

Η ηγεσία του δευτεροβάθμιου αυτοδιοικητικού οργάνου της χώρας συνεδρίασε άμεσα μετά τις φωτιές και καθόρισε στόχους για την επόμενη μέρα που η αυτοδιοίκηση μπορεί, πρέπει και θέλει να επιτύχει. Και την ώρα που η ΚΕΔΕ καταθέτει συγκεκριμένη πρόταση για την αξιοποίηση των ειδών πρώτης ανάγκης και των δωρεών που συγκεντρώνονται σε όλη τη χώρα για τις πληγείσες περιοχές καθώς και για την υλοποίηση του προγράμματος «Δες το δάσος», ο Δήμαρχος Πατρέωναρκείται σε αόριστη αντιπαράθεση, αναφέροντας πως η αντιπυρική προστασία είναι ευθύνη του κράτους. Έβγαλε από το συρτάρι τη συνήθη ανακοίνωση που καταφέρεται κατά πάντων, απαιτεί προς όλες τις κατευθύνσεις, βερμπαλίζει με το γνωστό κομματικό λεξιλόγιο, δηλώνει -ανέξοδα πάντα- αποκλειστικός υπερασπιστής του λαού και τοποθετείται επί θεμάτων εθνικών που απαιτούν τουλάχιστον κοινοβουλευτική διαχείριση. Αλήθεια, γιατί δεν διεκδικεί θέση βουλευτή, να έχει ένα πιο συμβατό αξίωμα με τα λόγια του;

Το σπιράλ καλεί τους πατρινούς να διαβάσουν προσεκτικά τις δύο ανακοινώσεις (της ΚΕΔΕ και του Δημάρχου) και να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Όταν, μετά από δύο χρόνια θα κληθούν να εκλέξουν ξανά Δημοτική Αρχή οφείλουν να είναι καλά ενημερωμένοι. Εμείς απλώς υπενθυμίζουμε πως στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε δήμαρχο, όχι πολιτικό καριέρας να τοποθετείται επί όλων των ζητημάτων της χώρας και του πλανήτη, χωρίς να έχει ούτε αρμοδιότητα, ούτε λόγο, ούτε καν ρεαλιστική λύση να προτείνει.

«Δες το δάσος»ζητάει και το σπιράλ από τους συνδημότες, να δουν το δάσος της ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής και να μην παραπληροφορούνται από το… δέντρο κάποιων αυτοδιοικητικών έργων. Θλιβόμαστε πολύ! Η Πάτρα μένει πίσω γιατί κάποιοι παίζουν παιχνίδια πολιτικής στις πλάτες της. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο δήμαρχός μας έχει σαφείς προτεραιότητες στις κινήσεις του: πρώτα το κόμμα και η ιδεολογία του, μετά η Λαϊκή Συσπείρωση πανελλαδικά, ύστερα η άσκηση πολιτικής προς όλες τις κατευθύνσεις και τελευταία –αν υπάρχει χρόνος, αν πάρει σχετική άδεια και πολλά ακόμα «αν»- η Πάτρα και η διαχείριση των ζητημάτων της. Ανησυχούμε βαθιά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου