ΠΑΤΡΑ / Νίκος Νικολόπουλος: Ο αθλητισμός Ενώνει, αλλά η Δημοτική Αρχή Πελετίδη με την πολιτική τον διχάζει.

Η δημόσια διαμάχη μεταξύ αθλητικών παραγόντων σε Ναυταθλητικά σωματεία, είχε ως αφορμή να καταθέσω ως επικεφα
λής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» την παρακάτω ερώτηση στον Δήμαρχο κ. Πελετίδη.

Ελπίζω ο απερχόμενος δήμαρχος και ενοικιαστής της Μαιζώνος, να δώσει άμεσα λύση υλοποιώντας τις προτάσεις που κατέθεσα στην υπ’ όψη ερώτηση και να μην παρασυρθεί, από τον γνωστό «Νεκροθάφτη» του αθλητισμού και «Ιζνογκούντ» σύμβουλό του.

Κύριε Δήμαρχε,

 

Σε ερώτηση που σας είχα καταθέσει στις 20/4/2021, σχετικά με την αδιαφορία που επιδεικνύει διαχρονικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, για την αδειοδότηση και λειτουργία της πισίνας που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις εντός του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείο της Πάτρας.    

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, καμία παρέμβαση δεν διαφαίνεται από πλευράς σας, ώστε να δοθεί τόσο στους μαθητές του σχολείου, όσο και στα Ναυταθλητικά σωματεία της πόλης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τις τελευταίες μέρες, να υπάρχει μια έντονη δημόσια διαμάχη μεταξύ παραγόντων του ΝΟΠ και της ΝΕΠ, σχετικά με τη δυνατότητα του χρήσης και σωματείου της ΝΕΠ, εάν περιέλθει το κολυμβητήριο ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΕΤΡΑΛΙΑ στο Δήμο.

Η διαμάχη αυτή οφείλεται, στην αδυναμία κάλυψης των απαιτούμενων ωρών χρήσης των Ναυταθλητικών σωματείων, αποκλειστικά και μόνο από την πισίνα στο ΠΕΠΑΝΟΣ.

Ως Δημοτική αρχή οφείλατε, επτά χρόνια τώρα, να έχετε δώσει λύση με την παραχώρηση στα σωματεία που δεν έχουν σωματειακή πισίνα, ώρες χρήσης και στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.

Όμως η ενασχόληση της παρούσας Δημοτικής Αρχής, δεν είναι να στηρίξει εμπρακτα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό του Δήμου, αλλά αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξή του, αλλά και να τον εντάξει στις κομματικές νοοτροπίες του ΚΚΕ, καθώς και να αφαίρεση την ιδιοκτησία των σωματειακών εγκαταστάσεων από τους συλλόγους.     

Σύμφωνα με τα παραπάνω σας καλώ να με ενημερώσετε:

Ø Πότε θα δοθεί προς χρήση η πισίνα του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στους μαθητές και στα Ναυταθλητικά σωματεία του Δήμου;

Ø Πότε θα φέρεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, την οικονομική στήριξη όλων των ερασιτεχνικών σωματείων που εκπροσωπούν το Δήμο σε Εθνικά Πρωταθλήματα;

Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» αναμένουμε την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων.    

Ειδικότερα, σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για περεταίρω παραχώρηση των Εγκαταστάσεων του κολυμβητήριου ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΕΤΡΑΛΙΑ για 50 χρόνια στο ιστορικό σωματείο του ΝΟΠ που ανήκει.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου