ΠΑΤΡΑ : Τι έδειξε ο νευρολογικός έλεγχος στον 6χρονο - Δεν θα τον ξυπνήσουν σήμερα

Πάτρα: Τι έδειξε ο νευρολογικός έλεγχος στον 6χρονο - Δεν θα τον ξυπνήσουν σήμερα 

Θετικά είναι τα ευρήματα που προέκυψαν από τον νευρολογικό έλεγχο που έγινε στον 6χρονο, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά την διάρκεια των αγώνων καρτ στην Πάτρα.

Το παιδί έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και παραμένει διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, με τους γιατρούς να αισιοδοξούν για την πορεία της υγείας του.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου του Ρίου, Δημήτρης Μπάκος στο TheBest.gr: "Αύριο θα γίνει μαγνητική και θα εκτιμήσουμε την πορεία της αποσωλήνωσης εκ νέου. Τα ευρήματα του νευρολογικού προφίλ του παιδιού κατά τον έλεγχο είναι όλα θετικά".

Δηλώσεις σχετικά με την πορεία της υγείας του μικρού ασθενή έκανε και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος δήλωσε ότι:

"Από την Κυριακή μέχρι σήμερα το παιδάκι παραμένει σε καταστολή. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενός νευρολογικού παραθύρου που είχαν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού προκειμένου να δουν την αντίδραση του εγκεφάλου. Όπως με ενημέρωσε ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης διευθυντής της ΜΕΘ παίδων τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Είμαστε αισιόδοξοι για την περαιτέρω εξέλιξη υγείας του ασθενή. Γι' αύριο έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί σε μαγνητική και μετά θα επιχειρήσουν οι γιατροί να κάνουν άρση της καταστολής προκειμένου να δούμε τις αντιδράσεις του εγκεφάλου του μικρού ασθενή".

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (21/09), ο 6χρονος υπεβλήθηκε σε εξέταση μείωσης της καταστολής και καταγραφής των αντιδράσεών του, εξέταση που ονομάζεται "νευρολογικό παράθυρο".

Αρχικά είχε ειπωθεί ότι η προσπάθεια αφύπνισης θα γινόταν σήμερα, αλλά τελικά αυτό δεν συνέβη, ενώ υπάρχει περίπτωση να τον ξυπνήσουν αύριο.

Το χρονικό του ατυχήματος

Την Κυριακή το πρωί ο εξάχρονος βρισκόταν στο κέντρο της Πάτρας και παρακολουθούσε τους αγώνες πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα μαζί με συγγενικό του πρόσωπο, στο ύψος της οδού Μαιζώνος, κοντά στην πλατεία Γεωργίου.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, δύο καρτ συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με το ένα από τα δύο οχήματα να απογειώνεται και να χτυπάει στα κάγκελα, όπου ήταν σκαρφαλωμένος ο εξάχρονος, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο κεφάλι. Το καρτ φέρεται να έσπασε τα προστατευτικά κάγκελα και μια πινακίδα.

Ο αγώνας στη συνέχεια διεκόπη και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, που παρέλαβε το παιδί και το μετέφερε στο νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου