ΠΑΤΡΑ : Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Μαρίας Δαλαμήτρου

 Το «Πολύεδρο» παρουσιάζει την ποιητική συλλογή «Αποθησαυρισμένα» της Μαρίας Δαλαμήτρου την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Μαίρη Σιδηρά και Χρήστος Μουτάφης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στα «Αποθησαυρισμένα» καταγράφονται οι σημασίες σαράντα οκτώ ελληνικών λέξεων, αλφαβητικά δοσμένες στο βιβλίο, πλην όμως με τον ανοίκειο τρόπο της ποίησης.  Ανάμεσα στις σημασίες που περισώζονται ποιητικά, δύο για τον θησαυρό της Κέρου, για τα χιλιάδες ειδώλια που βρέθηκαν στο νησί σπασμένα, επειδή έτσι είχαν κατατεθεί εξ αρχής, ως μέρος μίας τελετουργίας.

Η Μαρία Δαλαμήτρου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1978. Τελείωσε την Αγγλική Φιλολογία του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Λογοτεχνίας και Πολιτισμού. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Essex της Αγγλίας. Ζει στην Πάτρα, εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ασχολείται με το θέατρο.

Έργα της κυκλοφορούν σε ανθολογίες βραβευμένων διηγημάτων (Τα Πρώτα Δώδεκα Βήματα, Ελευθερουδάκης 2008, Χαμένοι στο Διαδίκτυο, Πατάκης 2008, Ανθολογία Διηγήματος, Καστανιώτης 2009, Ανθολογία του Φανταστικού, Ανάτυπο 2018, Ημερολόγια Καραντίνας, Ιανός 2020, Μένουμε Σπίτι, Ωκεανός 2021). Έχει εκδώσει επίσης μία συλλογή ποίησης (Προτελευταία Εποχή, ΑΩ 2010) και μία συλλογή διηγημάτων (Άνδρες Παρά Τέταρτο, ΑΩ 2012).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου