Συνάντηση Πέτρου Ψωμά – Μωυσή Ελισάφ

Επίσκεψη του επικεφαλής του σπιράλ στον Δήμαρχο Ιωαννιτών

Τα Ιωάννινα επισκέφτηκε πρόσφατα ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς καισυναντήθηκε στο τοπικό δημαρχείο με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών. Πρόκειται για τον κ. Μωυσή Ελισάφ, γνωστό παθολόγο και πανεπιστημιακό, ρωμανιώτικης καταγωγής, που συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του 2019 ως ανεξάρτητος, εξελέγη δήμαρχος (ο πρώτος δήμαρχος εβραϊκής καταγωγής που εκλέγεται στην Ελλάδα) και διάγει έκτοτε μία επιτυχημένη θητεία.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και οι δύο αυτοδιοικητικοί άνδρες συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επικαιρότητας, σε σχέση με τις δημοτικές υποχρεώσεις εν μέσω πανδημίας, τις προοπτικές των τόπων τους, το συνολικό αυτοδιοικητικό τοπίο που διαμορφώνεται στη χώρα και την πρόκληση των επόμενων δημοτικών εκλογών.

Ο δήμαρχος των Ιωαννίνων παρουσίασε στον Πέτρο Ψωμά τις πρωτοβουλίες που πρόσφατα πήρε στον τομέα του πολιτισμού, του τουρισμού και της ανάπτυξης του δήμου, μέσω καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, δημιουργίας νέων πολιτιστικών θεσμών, της  αναπτυξιακής εταιρίας της Ηπείρου, μεγάλων έργων υποδομής και της συνειδητής πρόθεσης για δημιουργία μιας ανοικτής επισκέψιμης πόλης. Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα καθημερινότητας, καθαριότητας και έργων, με ιδιαίτερη έμφαση στις 14 προτάσεις που ο δήμος έχει υποβάλει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ήταν μια ακόμα εποικοδομητική επίσκεψη, στο πλαίσιο των συναντήσεων του Πέτρου Ψωμά με δημάρχους ανά την Ελλάδα με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου αξιόλογων επαφών και τηνκαταγραφή καλών πρακτικών. Εδραιώθηκε παράλληλα μία ειλικρινής σχέση με τον Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Πάτρα, τον Δήμο Πατρέων και τα τοπικά δημοτικά τεκταινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου