Μαχήτρια έως το τέλος η Λιολιώ Κολυπέρα – Την λύγισαν καρκίνος και κορωνοϊός

Αγωνίστηκε έως το τέλος, όμως η μάχη ήταν άνιση αφού ο καρκίνος μαζί με τον κορωνοϊό δεν άφησαν περιθώρια και ελπίδες. Τέλη Αυγούστου και ενώ η Λιολιώ Κολυπέρα έκανε θεραπείες για τον καρκίνο, ο κορωνοϊός χτύπησε την πόρτα της οικογένειας της με την ίδια και τον σύζυγο της να νοσούν. 

 

Με τον σύζυγό της Γιώργο Κολυπέρα

Ο αγαπημένος της σύζυγος Γιώργος κατάφερε να ξεπεράσει τον ιό, η ίδια όμως έχοντας εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, και παρά τον εμβολιασμό της παρουσίασε συμπτώματα πνευμονίας. Η εισαγωγή της στο νοσοκομείο αναπόφευκτη, ενώ λίγες ημέρες αργότερα χρειάστηκε η διασωλήνωση της.
Οι μέρες περνούσαν, χωρίς να βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας της, και το νέο της απώλειά της σκόρπισε θλίψη στην πόλη της Πάτρας.

Είχε πει:
«Έχω μάθει να ζω με τους καρκίνους μου, να μη μετράω το χρόνο σε ώρες, μέρες, μήνες και χρόνια, αλλά να τον αξιοποιώ σε στιγμές, κάνοντας αυτό που αγαλλιάζει την ψυχή μου.»

Η τελευταία της ανάρτηση στο facebook

Δραστήρια και δημιουργικά ανήσυχη ακόμα και μέσα από το νοσοκομείο, η Λιολιώ Κολυπέρα δεν σταμάτησε να δίνει δύναμη και να εμπνέει όσους την ίδια ώρα αγωνιούσαν για την κατάσταση της υγεία της.
Το μήνυμά της για το κάλεσμα εθελοντών για το Pink the City 2021 μέσω κοινοποίησης του άρθρου του kirix.gr δείχνει τη δύναμη που είχε μέσα της.

Η τελευταία της ανάρτηση στο facebook

Ο φόβος της για τον κορωνοϊό βγήκε εν μέρει αληθινός

Ένα χρόνο πριν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποδεχθεί στο γραφείο του, 6 γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού, μεταξύ των οποίων και την πρόεδρο του Άλμα Ζωής Πάτρας Λιολιώ Κολυπέρα.

Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ιδιαίτερη αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε η αναφορά της η οποία, όπως είπε, θέλησε να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό τον φόβο που αντιμετωπίζει. Αυτός, μάλιστα, συνδέεται άμεσα με την εξέλιξη της πανδημίας της COVID-19 στην Ελλάδα.
«Έχω κι ένα μεγάλο φόβο κ. Πρωθυπουργέ…», σημείωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η 66χρονη και συνέχισε. «Αυτή τη στιγμή, όμως, που μιλάμε. Επειδή είμαι ευάλωτη ομάδα και επειδή είμαι μεγάλη, είμαι 66 χρονών, φοβάμαι μήπως διαλεχτώ όταν θα αρρωστήσω. Τώρα είμαι στη θεραπεία φυσικά, αλλά αν πάθω ο μη γένοιτο COVID-19, φοβάμαι, μήπως, υπάρχει ένας πιο νέος άνθρωπος κι εγώ και με διαλέξουν -ότι εγώ πρέπει να κάτσω λίγο πιο πίσω- επειδή έχω και υποκείμενο νόσημα. Έχω αυτόν τον μεγάλο φόβο, που σας τον καταθέτω».
Δυστυχώς, ο φόβος της βγήκε αληθινός, αν και το υποκείμενο νόσημά της δεν της στέρησε την υπερπροσπάθεια των γιατρών να σώσουν τη ζωή της.

πηγη : kirix.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου