ΠΑΤΡΑ : Εδω Πανεπιστήμιο

Σήμερα ανοίγει ο κύκλος των εργασιών  του διήμερου 24–26/09/2021 Συνεδρίου «Νεότερες Εξελίξεις στην Εσωτερική Παθολογία», στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών
Ανοίγει σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου ο κύκλος των εργασιών του υβριδικού  διήμερου Συνεδρίου, 24–26/09/2021, με το ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα: «Νεότερες Εξελίξεις στην Εσωτερική Παθολογία». Το εν λόγω Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι το 1ο Συνέδριο που διοργανώνει η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, με την αρωγή ως συνδιοργανωτή της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου. 

Το συγκεκριμένο συνέδριο που διοργανώνεται για 1η φορά από την Παθολογική Κλινική του ΠΓΝΠ με Πρόεδρο του Συνεδρίου τον Διευθυντή της Κλινικής, Καθηγητή Παθολογίας/Λοιμωξιολογίας και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Μάρκο Μαραγκό, επιχειρεί ένα διευρυμένο και ισχυρό  focus στις τελευταίες εξελίξεις της εσωτερικής Παθολογίας και περιλαμβάνει ένα ευρύ πεδίο ειδικοτήτων της παθολογίας, με ομιλητές διακεκριμένους Ακαδημαϊκούς και ερευνητές διεθνούς κύρους. Την εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με θέμα: «SARS-CoV-2, Επιδημιολογικά δεδομένα και προοπτικές». Πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.


Στόχος του Πανεπιστημίου Πατρών η ανάπτυξη στενών σχέσεων με τους αποφοίτους του 
Απόφοιτοι με ΕΝΑ μόλις  βήμα εγγραφείτε  στο κοινωνικό δίκτυο των αποφοίτων (
alumni) του ΠΠ
Στη διατήρηση  στενών σχέσεων αλλά και την ανάπτυξη περαιτέρω δεσμών  με τους αποφοίτους του στοχεύει το Πανεπιστήμιο Πατρών και μέσω του ιστότοπου αποφοίτων που αναπτύχθηκε. Στην ανανεωμένη ιστοσελίδα οι απόφοιτοι μπορούν να ενημερώνονται για τα νέα του Πανεπιστημίου, τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, τις θέσεις εργασίας, καθώς και για λοιπές διακρίσεις – βραβεύσεις των αποφοίτων του.
Επιπλέον, με το κοινωνικό δίκτυο αποφοίτων του Πανεπιστημίου Πατρών που λειτουργεί στον ίδιο ιστότοπο, οι απόφοιτοι έχουν την δυνατότητα να αναρτήσουν το βιογραφικό τους σημείωμα, να δημιουργήσουν νέες επαφές και να διευρύνουν τις επαγγελματικές τους ευκαιρίες. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να συνεισφέρουν, είτε συμβουλευτικά δίνοντας το κατάλληλο κίνητρο στους φοιτητές εμπνέοντας τους, είτε προσφέροντας οι ίδιοι, μέσω της εξέλιξής τους, νέες θέσεις εργασίας στους νεότερους, καθώς και πολύτιμη εμπειρία.
Πλέον με ΕΝΑ μόλις βήμα μπορείς να εγγραφείς στο ανανεωμένο κοινωνικό δίκτυο των αποφοίτων.
Πρόσβαση στο δίκτυο μπορούν να έχουν όλοι οι απόφοιτοι (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών, διδακτορικών κύκλων σπουδών) χρησιμοποιώντας τον ιδρυματικό τους λογαριασμό (UPnetID) που είχαν ως φοιτητές. Πλέον, η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που διέθεταν δεν διακόπτεται. Μπορούν να κάνουν χρήση των λογαριασμών τους εφ’ όρου ζωής. Κατά την πρώτη εγγραφή (login) στο κοινωνικό δίκτυο αποφοίτων δημιουργείται αυτόματα μία ιστοσελίδα με το προφίλ του χρήστη, το οποίο ο ίδιος μπορεί να διατηρεί και να ενημερώνει.
Για να κάνετε την εγγραφή σας επισκεφθείτε το σύνδεσμο:   https://alumni.upatras.gr/register/.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο αποφοίτων στη διεύθυνση: https://alumni.upatras.gr/, καθώς και τη σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/upatrasalumni


Από τις 23-30 Σεπτεμβρίου  οι  εγγραφές Αλλοδαπών – Αλλογενών
Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ειδική κατηγορία Αλλοδαπών – Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός Ε.Ε. και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών – μελών της Ε.Ε. άρχισαν  από την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021. Για την αναλυτική εγκύκλιο, πατήστε εδώ.


Έως τις 22 Οκτωβρίου 2021 η υποβολή
αιτήσεων για τις Υποτροφίες Υποψήφιων Διδακτόρων του Ιδρύματος «ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΝΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ» και του προγράμματος «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ για το ακαδ. έτος 2021-2022
Το Ίδρυμα «ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ» & το Πρόγραμμα «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» προκηρύσσουν υποτροφίες για τους υποψήφιους διδάκτορες που πρόκειται να εκπονήσουν διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Οι υποτροφίες στοχεύουν στην υποστήριξη καινοτόμων επιστημονικών ιδεών, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε προϊόντα ή μεθόδους, που θα συνεισφέρουν στην οικονομία και την ευημερία της χώρα μας. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η παραμονή των επιστημόνων στον τόπο τους και η εμπλοκή τους στην παραγωγική διαδικασία.
Για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 θα χορηγηθούν έως δεκαεννέα (19) υποτροφίες (10.000€/έτος για 3 έτη) για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Πανεπιστήμιο Πατρών ως εξής:

  • Δεκαεπτά (17) υποτροφίες θα χρηματοδοτηθούν από το Ίδρυμα «ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ»
  • Δύο (2) υποτροφίες θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών και θα φέρουν το όνομα: «Υποτροφίες «ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ» & «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» για Διδακτορικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών».

Οι υποτροφίες αφορούν όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι υποψήφιοι για να λάβουν υποτροφία δεν θα πρέπει να έχουν καμία άλλη οικονομική υποστήριξη κατά την διάρκεια των σπουδών τους. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η Παρασκευή 22η Οκτωβρίου 2021. Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις υποβολής μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο των υποτροφιών: https://www.upatras.gr/foitites/prizes-scholarships/mentzelopoulos-scholarships/, καθώς και στον ιστότοπο του προγράμματος «Κ. Καραθεοδωρή». Για τεχνικά θέματα κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Μονάδα Μηχανοργάνωσης της ΜΟΔΥ ΕΛΚΕ Π.Π. με στοιχεία επικοινωνίας email: uprescom@upatras.gr ή/και τηλ.επικ.2610 99 7833.


Λειτουργία του Γραφείου Κοινωνικής Μέριμνας με δωρεάν συνεδρίες για τους φοιτητές
Συνεχίζονται και το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 οι δωρεάν συνεδρίες ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης, ψυχολογικής υποστήριξης και επαγγελματικής συμβουλευτικής, που παρέχονται στους φοιτητές από την Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται  εξ' αποστάσεως και δια ζώσης, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν και για την παρακολούθηση μαθημάτων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της Κοινωνικής Μέριμνας: https://socialwelfare.upatras.gr/


Επιμορφωτικό Πρόγραμμα ΚΕΔΙΒΙΜ «Ετήσια Επιμόρφωση στη Σχολική Ψυχολογία» με 9άμηνη διάρκεια
Το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Π.Π., στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το ΕΚΕΚ-ATHENA Ε.Π.Ε., ανακοινώνει την διεξαγωγή του Επιμορφωτικού Προγράμματος: «ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ», διάρκειας 9 (εννέα) μηνών με 450 ώρες διδασκαλίας και Επιστημονικό Υπεύθυνο τον κ. Γεώργιο Νικολάου, Καθηγητή του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Π.Π. με το ΕΚΕΚ-ATHENA Ε.Π.Ε. για την διεξαγωγή Επιμορφωτικών Προγραμμάτων, ανακοινώνει ότι οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος θα μπορούν να συμμετέχουν, με την συμβολική τιμή των 100,00 (εκατό) ευρώ ανά πρόγραμμα, για δίδακτρα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε: στο Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Π.Π., e-mail: kedivim@upatras.gr, τηλ. 2610-99.66.88, 2610-99.66.39, https://kedivim.upatras.gr/, https://ekek.gr/seminaria/moriodotoumeno-seminario-sti-scholiki-psychologia-tou-pan-patron/


Δίμηνο online εκπαιδευτικό επιχειρηματικό Πρόγραμμα Mindspace UniversityBalkanTies
Συνεχίζεται για 2η συνεχή φορά το επιτυχημένο 2μηνο online εκπαιδευτικό επιχειρηματικό πρόγραμμα του Mindspace, το MindspaceUniversity - BalkanTies. Πρόκειται για ένα  online εκπαιδευτικό επιχειρηματικό πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει μία σειρά εκπαιδευτικών courses, επιχειρηματικών σεμιναρίων και εκδηλώσεων δικτύωσης με θέμα τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα του “Transport & Logistics”, και απευθύνεται σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές από Ελλάδα, Αλβανία, Μοντενέγρο, Σκόπια, Κροατία και Βουλγαρία που θέλουν να μάθουν περισσότερα για το επιχειρηματικό οικοσύστημα, χωρίς να απαιτείται να έχουν ήδη ιδέα για επιχείρηση ή διαμορφωμένη ομάδα.  Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από καταξιωμένους στο χώρο επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και επενδυτές στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια και έχει ως στόχο να αναδείξει τις προκλήσεις και επιχειρηματικές ευκαιρίες σε αυτό το κλάδο, ώστε να ενδυναμώσει τους φοιτητές να κινηθούν επιχειρηματικά προς αυτή την κατεύθυνση, διεκδικώντας παράλληλα βραβεία ανάμεσα στα οποία είναι:

  • Χρηματικό έπαθλο 10,000 Ευρώ
  • Δωρεάν συμμετοχές ή εκπτώσεις στο εκπαιδευτικό ταξίδι Mindspace Trip 2022 στις ΗΠΑ
  • Απευθείας αποδοχή σε προγράμματα incubation και acceleration
Αιτήσεις μέχρι 10 Οκτωβρίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου