ΑΘΗΝΑ : Ο Στέλιος Κούλογλου τάραξε τα νερά – Το παρασκήνιο του φορτισμένου κλίματος με Τσίπρα

 Αναδιπλώθηκε μετά τις αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τα περί «ισοπαλίας» στη ΔΕΘ

o-stelios-koylogloy-taraxe-ta-nera-to-paraskinio-toy-fortismenoy-klimatos-me-tsipra-561507769

Το «τρις εξαμαρτείν» του Στέλιου Κούλογλου οδήγησε τελικά σε μια διορθωτική δήλωση. Πρώτα ήρθε το κείμενό του στον ιστότοπο tvxs. Τα περί ισοπαλίας μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα στη ΔΕΘ, αλλά κυρίως η κριτική πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να αφήσει ανοιχτό να μη διεκδικήσει την πρωθυπουργία σε περίπτωση πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ, σήμαναν συναγερμό στην Κουμουνδούρου. Ακολούθησε η παρέμβασή του το βράδυ της ίδιας ημέρας στο Action 24, όπου ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας είχε εξαγγείλει μια καινούργια αρχή, την οποία δεν νομίζω ότι μπόρεσε να εγκαινιάσει από αυτή τη ΔΕΘ». Το τρίτο καυστικό «χτύπημα» ήρθε την Τρίτη το πρωί, όταν στην ίδια ιστοσελίδα μια γελοιογραφία απεικόνιζε μια λαιμητόμο μπροστά από την οποία ο Στέλιος Κούλογλου καλείτο να απολογηθεί στα όργανα του κόμματος.

Το κλίμα στην Κουμουνδούρου ήταν πολύ βαρύ, τα χειρότερα όμως δεν ήρθαν, καθώς ο ευρωβουλευτής δήλωσε τελικά χθες στην «Αυγή»: «Για να σταματήσει η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων με αφορμή μια ενδεχομένως άστοχη διατύπωσή μου, ξεκαθαρίζω ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ αποτελεί αναγκαιότητα να προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής που έχει διαρρήξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν πως ο κ. Κούλογλου «φλέρταρε» με την αποπομπή του από την ευρωομάδα του κόμματος. Επίσης, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Δημήτρη Παπαδημούλη ως επικεφαλής της ευρωομάδας, χθες και προχθές, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και με τον Στέλιο Κούλογλου, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο ευρωβουλευτής μιλώντας χθες στο Kontra Channel. Αυτό που υποστηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι πως θα ήταν αδύνατον να μη ζυγίσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτησή του, αλλά κυρίως τις δημόσιες αποδοκιμασίες κορυφαίων στελεχών, όπως του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Με τον θεσμικό του ρόλο ο γραμματέας του κόμματος δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3: «Θα μπορούσα να σας πω ότι έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το να σχολιάζω τα σχόλια του κ. Κούλογλου. Η κίνηση αυτή… δεν μπορώ να κατανοήσω τη σκοπιμότητά της».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε στον Alpha 9,89: «Είναι λάθος πολιτικά η αξιολόγηση ότι είχαμε ισοπαλία Τσίπρα – Μητσοτάκη στη ΔΕΘ». «Η Αριστερά δεν είναι αυτό, υπάρχουν όργανα, συντεταγμένες και διαδικασίες. Σε όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει, καλό ταξίδι και να είναι καλά», ανέφερε ο Κώστας Αρβανίτης «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης».

Ποιο είναι, όμως, το παρασκήνιο της σύγκρουσης Τσίπρα – Κούλογλου; Η «Κ» είναι σε θέση να γνωρίζει πως όλα ξεκίνησαν στην περυσινή ΔΕΘ. Το tvxs, που απηχεί τις απόψεις του ευρωβουλευτή, δεν έλαβε ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου το 2020 και ακολούθησε ένα ανυπόγραφο κείμενο με τίτλο: «Μετά τη λίστα Πέτσα και λίστα ΣΥΡΙΖΑ;» O Αλέξης Τσίπρας φέρεται να μίλησε με τον Στέλιο Κούλογλου εκείνη την περίοδο, ζητώντας η όποια κριτική γίνεται να μην είναι ανώνυμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου