Ένταση στη δραματική του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Τέθηκαν εκτός 6 καθηγητές- Μεταξύ αυτών και ο Δημήτρης Ήμελλος

Οι σπουδαστές με επιστολή τους ρωτούν τι θα γίνει και πότε θ' αρχίσουν τα μαθήματα ενώ υπογραμμίζουν πως στηρίζουν τους καθηγητές τους στη διεκδίκηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων

Ένταση και μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους κόλπους της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας αυτό το διάστημα και αυτή η έκρυθμη ατμόσφαιρα οφείλεται  στο γεγονός της μη ανανέωσης της σύμβασης έξι συνολικά καθηγητών της σχολής και στις αντιδράσεις των σπουδαστών της.

 

Μάλιστα οι σπουδαστές που έχουν συστήσει και σωματείο διαβίβασαν επιστολή διαμαρτυρίας τους προς τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Λουκά Θάνο και τον υπεύθυνο σπουδών της σχολής δραματικής τέχνης, ηθοποιό και σκηνοθέτη Περικλή Μουστάκη, όπου εκφράζουν την συμπαράσταση τους στους απολυμένους καθηγητές.

Μεταξύ των καθηγητών της σχολής που δεν συνεχίζουν την εργασία τους είναι ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Ήμελλος που φέτος έχει ξεχωρίσει στην τηλεοπτική σειρά «Σασμός», ο οποίος μάλιστα είναι καθηγητής της σχολής από το ξεκίνημα της επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Θοδωρή Αμπαζή στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας, η Παρθενόπη Μπουζούρη, η οποία επίσης όπως ο Δημήτρης Ήμελλος έκανε το μάθημα της υποκριτικής, η χορογράφος Όλγα Σπυράκη και ο ηθοποιός Νίκος Γιαλελής.

Δυστυχώς η αναστάτωση που επικρατεί θυμίζει τις μέρες προς δύο περίπου ετών όταν είχε έρθει να αναλάβει διευθυντής της σχολής ο σκηνοθέτης Νίκος Χατζάκης, ο οποίος παραιτήθηκε και αποχώρησε ένα μήνα μετά για να αναλάβει τελικά καθήκοντα ο Περικλής Μουστάκης.

Το ερώτημα που τίθεται από τους σπουδαστές της σχολής είναι τι θα γίνει με το θέμα των καθηγητών και πότε θα αρχίσουν τα μαθήματα καθώς ήδη τρέχει το νέο διδακτικό έτος.

Στην ανακοίνωση τους οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που σημειωτέον είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού, αναφέρουν πως «η απομάκρυνση αυτών των έξι καθηγητών, σηματοδοτεί για εμάς μια καίρια αλλαγή του προγράμματος σπουδών μας».

Υπογραμμίζουν πως ενημερώθηκαν από τους καθηγητές και όχι από τον καλλιτεχνικό διευθυντή ή τον υπεύθυνο σπουδών όπως θα έπρεπε ενώ προσθέτουν πως ζήτησαν συνάντηση με τον Λουκά Θάνο που ενώ είχε οριστεί για την Τρίτη 26/10/2021 στις 18:00, εν τέλει δεν έγινε.

«Στηρίζουμε τους καθηγητές μας στη διεκδίκηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και απαιτούμε να μας γίνει ανάλογη ενημέρωση για το πρόγραμμα σπουδών μας άμεσα», αναφέρουν στην επιστολή τους που κοινοποίησαν και σε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Θεάτρου.

Τέλος για το «Ντροπή» που γράφτηκε στην ξύλινη είσοδο των γραφείων του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας από αγνώστους, οι σπουδαστές αναφέρουν τα εξής:

«Ως σωματείο σπουδαστών της δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, εκφράζουμε την δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας, με ενέργειες βανδαλιστικής φύσεως. Καταδικάζουμε το περιστατικό που έλαβε χώρα στην είσοδο της σχολής μας, μιας και ο χώρος αυτός συμπεριλαμβάνει και εμάς».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου