ΙΩΑΝΝΙΝΑ : Ενημέρωση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και η πορεία αποκατάστασης των ζημιών στα σχολεία αποτέλεσαν τα τρία βασικά αντικείμενα στην ενημέρωση που έκανε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

 


Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στην πανδημία ανέφερε ότι καταγράφεται μία σταθερότητα όχι όμως σε χαμηλά επίπεδα καθώς ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων είναι περίπου τριάντα.

Βάση των στοιχείων  της Πολιτικής Προστασίας που γνωστοποιήθηκαν την Δευτέρα τα ενεργά κρούσματα στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών ανέρχονται στα 220.

Πίεση στα νοσοκομεία δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, όμως ο δήμαρχος απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση για επιτάχυνση και αύξηση του εμβολιασμού.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου και εξέφρασε την ανησυχία τους για τα προβλήματα που ανακύπτουν, σημειώνοντας ότι η αποκλειστική ευθύνη ανήκει στη διοίκηση του Φορέα.

«Η καθυστέρηση στην λειτουργία των ΣΜΑ είναι μεγάλη και η κατάσταση απελπιστική. Οι οικονομικές συνέπειες για τον δήμο και τους πολίτες είναι μεγάλες» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Έμεινα έκπληκτος παρακολουθώντας ένα μέρος της συνεδρίασης από την ψυχραιμία που έδειξαν οι εκπρόσωποι του Δήμου Ιωαννιτών οι οποίοι δεν απάντησαν στις προκλήσεις που δέχθηκαν από συναδέλφους τους. Ανάμεσα σε αυτούς τους αυτοδιοικητικούς και ορισμένοι που καταπίνουν τα δικά τους απορρίμματα… Ο κ. Μπέγκας έχει τις δικές του ευθύνες διότι τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά. Άλλη πολιτική ακολουθεί για τα σκουπίδια που βρίσκονται έξω από το σπίτι του κι άλλη για τα σκουπίδια του ΦΟΔΣΑ».

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο ΦΟΔΣΑ εξελίσσεται σε ΔΕΚΟ με ορισμένους που βολεύονται να κουνούν και το δάχτυλο προς τους αιρετούς.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία η οποία είναι σε εξέλιξη από τις υπηρεσίες του Δήμου. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία σύνδεσης των σχολικών μονάδων με το αποχετευτικό.

Τέλος ο δήμαρχος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την καθυστέρηση στο πρόγραμμα «Τρίτσης» εκφράζοντας την ελπίδα να δοθούν απαντήσεις από τον Υπουργό στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας στην τοποθέτησή του ζήτησε να γίνει εκτενής συζήτηση για τον ΦΟΔΣΑ και τους ΣΜΑ καθώς οι κάτοικοι των Ιωαννίνων είναι αυτοί που πληρώνουν πανάκριβα τα σκουπίδια. «Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει λόγο στο θέμα. Πρόκειται για ένα χρονίζον πρόβλημα που πρέπει να λυθεί» τόνισε ο κ. Γκόντας.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην διαδικασία σύνδεσης των σχολείων με το αποχετευτικό δίκτυο, κάτι εξαιρετικά σημαντικό. «Είναι ένα τεράστιο βήμα που γίνεται», σημείωσε ο κ. Μπαρτζώκας.

Ο κ. Μπαρτζώκας ανέφερε ότι γίνονται ουσιαστικά βήματα ώστε να επιλυθούν οριστικά οι οικονομικές διαφορές μεταξύ του Δήμου και της ΔΕΥΑΙ.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου