ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ :

 "Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος "

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), συζητήθηκε η πρόταση της Υπηρεσίας για αναστολή εργασίας σε εργαζόμενη στην δομή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ - ΜΕΑ).

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θόδωρος Τουλγαρίδης, ανέφερε:

"Η Δημοτική Αρχή έχοντας προτεραιότητα την προστασία της υγείας του λαού και των εργαζόμενων του Δήμου, από την αρχή της πανδημίας, ενημέρωσε τους εργαζόμενους και πήρε μέτρα για την προστασία της υγείας των ίδιων και των δημοτών που καθημερινά εξυπηρετούνται από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Διοργανώσαμε διαδικτυακή εκδήλωση στο Δήμο μας για την ενημέρωση των εργαζομένων και των συνδημοτών μας, σχετικά με τα οφέλη του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, στις αρχές του Φεβρουαρίου 2021, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση τη διενέργεια εμβολιασμών στους εργαζόμενους και στους εξυπηρετούμενους σε κοινωνικές μας δομές (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ -ΜΕΑ, Υπνωτήριο κ.λπ.).

Τις επόμενες ημέρες, θα  προβούμε σε επιπλέον ενημέρωση, στους χώρους εργασίας των εργαζομένων του Δήμου και του Κοινωνικού Οργανισμού, με  τη συνδρομή συναδέλφων υγειονομικών, που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας και με τη συμμετοχή όσων συναδέλφων γιατρών θέλουν να συμβάλλουν,  για να προβάλουμε  την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τη θωράκιση της δημόσιας υγείας, τα μέτρα προστασίας, την ανάγκη για συνεχή και δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους.

Θεωρούμε ότι, η κυβέρνηση, μετατρέπει το εμβόλιο, από επιστημονικό όπλο υπέρ της υγείας του λαού, σε εργαλείο διαίρεσης, εκβιασμών, απειλών και απολύσεων.

Με τις παλινωδίες της δε, ενισχύει το φόβο, τον ανορθολογισμό και τις αντιδραστικές, αντιεπιστημονικές θεωρίες. Πατώντας στα βήματα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, συνεχίζει και σε συνθήκες πανδημίας, να αφήνει αθωράκιστο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, σταθερά προσηλωμένη στην ιδιωτικοποίηση και στην παράδοσή του στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση θέλοντας να μεταφέρει τις δικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας στο λαό, με την περίφημη «ατομική ευθύνη», νομοθέτησε και εφαρμόζει το αυταρχικό μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Αυτό το μέτρο αφορά και τις δομές του Κοινωνικού Οργανισμού.

Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, που αφήνει απροστάτευτο το λαό, εμείς ως διοίκηση του Οργανισμού καταβάλλουμε σοβαρή προσπάθεια να ενημερώσουμε και να πείσουμε όλους τους εργαζόμενους και τους εξυπηρετούμενους για την ανάγκη του εμβολιασμού.

Επιμένουμε μέχρι τέλους να μη μείνει ούτε ένας ανεμβολίαστος, ούτε ένας απροστάτευτος.

Εκφράζουμε, για μια ακόμη φορά, την κάθετη διαφωνία και αντίθεση μας στο μέτρο της αναστολής εργασίας σε όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όμως, με βάση το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ., μας επιβάλλουν και μας υποχρεώνουν να εφαρμόσουμε το μέτρο της αναστολής εργασίας. Η μη εφαρμογή του μέτρου, θα προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα και θα θέσει εμπόδια στη βοήθεια που παρέχουμε στους συμπολίτες μας.

Όσον αφορά την εργαζόμενη που είναι ανεμβολίαστη, διερευνήσαμε όλες τις δυνατές λύσεις και εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα να μετακινηθεί προσωρινά σε άλλο πόστο, αλλά κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τη σύμβασή της. Προσπαθήσαμε μέχρι τέλους να πειστεί να εμβολιαστεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, λόγω της άρνησής της, ακόμα και να συναντηθεί με τους τρεις γιατρούς του Δ.Σ. Με τον υποφαινόμενο, τον κ. Σβώλη, από την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» και τον κ. Μαρκέτο από την παράταξη «Ώρα Πατρών».

Υποχρεωνόμαστε έτσι σήμερα –παρά την κάθετη διαφωνία μας- να αποφασίσουμε την αναστολή για την εν λόγω εργαζόμενη, όπως ζητά, με σημείωμά της, η Υπηρεσία μας, γιατί η προστασία της υγείας των παιδιών με αναπηρία, που μας εμπιστεύονται οι γονείς τους, είναι το κυρίαρχο για μας.

Αποκαλύπτεται, για μια ακόμη φορά, ότι πορευόμαστε μέσα σε ένα εχθρικό πολιτικό περιβάλλον. Αποτελεί μεγάλο παραμύθι η λεγόμενη «Ανεξαρτησία και αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Τοπική Διοίκηση, τμήμα του αστικού κράτους, ήταν και παραμένουν οι Δήμοι και οι Οργανισμοί τους. Λειτουργούν με το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο «Καλλικράτης – Κλεισθένης» που έχουν νομοθετήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για να υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Η Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσει να διεκδικεί, μαζί με τους υγειονομικούς, το Εργατικό Κέντρο και τους φορείς, με πολύμορφες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις, τη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία, και στην Πρωτοβάθμια Υγεία και την άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος».

 

Την πρόταση για αναστολή ψήφισαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων: Λαϊκή Συσπείρωση, Πάτρα Ενωμένη, Πρωτεύουσα Ξανά και Νέα Πάτρα.

Απουσίαζαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων Πάτρα η δική μας πόλη και Κοινοτικόν, ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ με την γνωστή «ευθύνη» και «ευαισθησία» που τους διακατέχει, απείχε από την ψηφοφορία, παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, ούτε λίγο ούτε πολύ, χρεώνει στη Δημοτική Αρχή, ασυνέπεια ανερμάτιστη συντηρητική πολιτική.

Για μια ακόμα φορά, υπερασπίζεται την κυβέρνηση της Ν.Δ. και την αντιλαϊκή της πολιτική, όπως υπερασπιζόταν και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Στις συνεδριάσεις «κρύβονται» μέσω της αποχής και αμέσως μετά καταγγέλλουν την Δημοτική Αρχή.

Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός τους δεν έχει τέλος".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου