ΠΑΤΡΑ / σπιράλ: «Δέκα φάουλ σε δεκαπέντε μέρες!»


Πολλά τα ατοπήματα της δημοτικής αρχής στο πρώτο μισό του Οκτωβρίου

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Στο πρώτο 15μερο του Οκτωβρίου 2021 η δημοτική αρχή του Δήμου Πατρέων υπέπεσε σε λάθη και παραλείψεις σε ποικιλία θεμάτων ευθύνης της, αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε φάση αδυναμίας διαχείρισης ακόμα και απλοϊκών καταστάσεων. 

 

Καταθέτουμε όσα εμείς καταγράψαμε εντός αυτού του διαστήματος, επιγραμματικά, και αφήνουμε τους πατρινούς δημότες να εξάγουν τα συμπεράσματά τους.

-          Ο εορτασμός της απελευθέρωσης της Πάτραςείχεξανά ιδεολογικόπρόσημο, με αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση των εκδηλώσεων από την πόλη. Ενδεικτική η απουσία τοπικής ηγεσίας και κοινού από τη σχετική δοξολογία.

-          Η Έκθεση των βραβευμένων μελετών για το Θαλάσσιο Μέτωπο της Πάτρας ξεκίνησε με μία ανοργάνωτη φιέστα και την πόλη απούσα. Χειρότερο: η ποιότητά της, η διάρκειά της, ηπροβολή της και η προσέλευση των πατρινών κινήθηκαν σε χαμηλότατα επίπεδα. Ακόμα χειρότερο: ένσταση κατά των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού κρατήθηκε στα συρτάρια του δήμου και «εμφανίστηκε» μετά τα εγκαίνια.

-          Το Πανεπιστήμιο Πατρών ζήτησε τη συνδρομή του δήμου για το θέμα των αδέσποτων ζώων που αναστάτωσε την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του ιδρύματος και εισέπραξε αδιαφορία. Ανταπόκριση δόθηκε μετά από πολλαπλές επιθέσεις σε φοιτητές και «πάνω από δεκαπέντε επιστολές» από τον Πρύτανη.

-          Ο Δήμος Πατρέων ενημέρωσε μεν τους πατρινούς για την επερχόμενη κακοκαιρία, αλλά «ξέχασε» να φροντίσει την περιουσία του στην πλαζ (ομπρέλες, ναυαγοσωστικοί πύργοι, αποδυτήρια κ.α.), η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς.

-          Η διάνοιξη της Ναυαρίνου δεν προχωρά λόγω προνομιακής μεταχείρισης που επιφυλάσσει η δημοτική αρχή σε συμπολίτη που εξακολουθεί να κατοικεί σε απαλλοτριωμένη και αποζημιωμένη οικία. Το σπιράλ το αποκάλυψεαλλά «κανένα αυτί δεν ιδρώνει» στο Δήμο.

-          Ελληνικής καταγωγής Δήμαρχος πόληςτης πολιτείας Φλόριντα βρέθηκε στην Πάτρα, αλλά τελικά αδελφοποίησε την πόλη του με την… Αμαλιάδα, γιατί εδώ νιώθει «ανεπιθύμητος» ως αμερικάνος, βάση σχετικής δήλωσης του Δημάρχου.

-          Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ο Δήμαρχος Πατρέων μίλησε σε… άδειες καρέκλες, καταθέτοντας μία σουρεαλιστική εισήγηση κόντρα στη λογική του συνεδρίου και στο γενικό κλίμα ανασύνταξης της αυτοδιοίκησης, μέσω έργων, προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων.

-          Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέωνδιοργάνωσεεορταστική εκδήλωση για το 1821 όπου κάλεσε για ομιλητές αποκλειστικά κομματικά στελέχη και ομοϊδεάτες τους. Ουδεμία αντικειμενικότητα.

-          Τρεις μήνες πριν την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού δεν έχει ακόμα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για το αν (και πώς) θα συνεχιστεί ο θεσμός το 2022, ενώ ο Αντιδήμαρχος Έργων εξακολουθεί να «φορτώνει» ανυπόστατες ευθύνες στους καρναβαλιστές για τον ΑΣΟ, βαθαίνοντας περαιτέρω το ρήγμα των σχέσεων των δύο πλευρών.

-          Στη μαρίνα παραμένει εγκαταλειμμένο σκάφος που απειλεί με περιβαλλοντική καταστροφή τη θάλασσα και με ζημιές τα παρακείμενα σκάφη, συνεπεία της ολιγωρίας της διοίκησης του δήμου να δώσει λύση στο ζήτημα –δεν δίνει καν απαντήσεις σε επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις, εκκλήσεις και καταγγελίες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου