Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

kairiko_vroxi_art2 


 Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Κυριακή (10-10-2021) και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά:

1. Αύριο Κυριακή (10-10-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία την Ήπειρο, τη δυτική Στερέα και τη δυτική Πελοπόννησο.

2. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (11-10-2021) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εξακολουθήσουν στις προαναφερθείσες περιοχές, θα επεκταθούν στην κεντρική Στερεά και τη δυτική Θεσσαλία. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και τα κεντρικά και μέχρι το απόγευμα και στη Μακεδονία.

3. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός στη χώρα θα παρουσιάσει και νέα επιδείνωση στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο

Κυριακή

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα είναι ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι
νοτιοανατολικοί 4 με 5 με ενίσχυση το βράδυ στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 18 με 21 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 27 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα

Στα νοτιοανατολικά θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια και μέχρι το απόγευμα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα στα βόρεια σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και μικρή πτώση στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Τρίτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στα δυτικά από το απόγευμα θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πέμπτη

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια θα είναι ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου