Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Γιώργος Παπανδρέου ζητά να αποσυρθούν οι βασικοί υποψήφιοι για να κατέβει ο... ίδιος

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου

Συνομιλίες με τους υποψήφιους για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, έχει ο Γιώργος Παπανδρέου, με στόχο να κατέβει ως μοναδικός υποψήφιος, συμβολίζοντας την ενότητα. Δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο Ανδρουλάκης, Καστανίδης και Λοβέρδος.

 

 

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στο Κίνημα Αλλαγής, μετά την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει σε συναντήσεις με τους 6 υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος.

Από τη στιγμή της χθεσινής ανακοίνωσης και μετά φούντωσαν τα σενάρια για το τι προτίθεται να κάνει ο πρώην πρωθυπουργός, με ανθρώπους του περιβάλλοντός του να τον πιέζουν εδώ και καιρό να είναι υποψήφιος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, θέτει ως προϋπόθεση για να κατέβει την... απόσυρση των βασικών υποψηφίων, δηλαδή του Νίκου Ανδρουλάκη, του Ανδρέα Λοβέρδου και του Χάρη Καστανίδη, των υποψηφίων δηλαδή, που ήταν στην κούρσα πριν αποσυρθεί η Φώφη Γεννηματά (στη συνέχεια προστέθηκαν και οι Βασίλης Κεγκέρογλου, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης).

Η λογική του κ. Παπανδρέου είναι ότι με έναν υποψήφιο και χωρίς διαμάχες θα δοθεί εικόνα ενότητας του χώρου, την οποία ο ίδιος θέλει να εκφράσει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του NEWS 24/7, οι Ανδρουλάκης, Λοβέρδος και Καστανίδης δεν συζητούν καν αυτό το ενδεχόμενο, αρνούνται την πρόταση Παπανδρέου και θα διεκδικήσουν κανονικά την ηγεσία του κόμματος.

Ήδη ο Ανδρέας Λοβέρδος σε δήλωσή του κατέταξε στους "πρώην" τον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι "όπως η πρόεδρος δήλωσε ότι εγγυάται ενότητα και θα διασφαλίσει τις διαδικασίες το ίδιο οφείλουν να κάνουν και όλοι οι πρώην πρόεδροι της παράταξης".

Στα "στρατόπεδα" Ανδρουλάκη και Καστανίδη, η κίνηση Παπανδρέου προκάλεσε σκωπτικά σχόλια και εκνευρισμό.

O κ. Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα με τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος μετά τη συνάντηση και σε διάλογο που είχε με δημοσιογράφους, είπε ότι "το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράτασξης", τονίζοντας πως "δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα". Λίγο αργότερα, ο Γιώργος Παπανδρέου είδε και τον Παύλο Χρηστίδη, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιο για την προεδρία να δηλώνει αμέσως μετά: "Είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση". Ο μόνος μέχρι στιγμής που φέρεται να βλέπει θετικά την πρωτοβουλία Παπανδρέου είναι ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Διχασμός αντι για ενότητα

Έτσι, η πρωτοβουλία Παπανδρέου, όποιοι και αν ήταν οι στόχοι του πρώην πρωθυπουργού, έχει δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα εντός του Κινήματος Αλλαγής, με τους υποψήφιους να θεωρούν unfair την προσπάθεια του να πλασαριστεί ως υπερ-τασικός και ενωτικός, την ώρα που μάλλον το ήδη "μικρό χωριό" βυθίζεται ξανά στην εσωστρέφεια.

Το Σάββατο ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε περίπου μία ώρα με τον γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη, δίχως από την συνάντηση να προκύψει κάποια ανακοίνωση.

Εν κατακλείδι το τοπίο προς το παρόν παραμένει θολό για το τι θα κάνει τελικά και μια μέρα πριν την ιστορική επέτειο για τα 40 χρόνια από την Αλλαγή (18 Οκτωβρίου 1981), ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ταράζει τα νερά της παράταξης.

Οι εποχές όμως έχουν αλλάξει και το όνομα Παπανδρέου ίσως δεν αρκεί πλέον για να αποσυρθούν έτσι απλά οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου