Στην αναστολή και την εξαθλίωση ανεμβολίαστη εργαζόμενη στο Δήμο Πατρέων, λόγω της υποκριτικής στάσης του κ. Πελετίδη.

 Ο Ουμπέρτο Έκο είχε πει: «Να φοβάσαι τους προφήτες κι αυτούς που είναι έτοιμοι να πεθάνουν για την αλήθεια, επειδή κατά κανόνα κάνουν και άλλους να πεθάνουν μαζί τους, μερικές φορές πριν από αυτούς και καμιά φορά αντί για αυτούς».

Το παραπάνω απόφθεγμα μπορούμε να το αφιερώσουμε στην Δημοτική Αρχή Πελετίδη και προσωπικά στον Δήμαρχο.

 

Δεν πέρασε ένας μήνα από τις Επαναστατικές Δηλώσεις ενάντια στη Κυβερνητική πολιτική, για την διαθεσιμότητα ανεμβολίαστων εργαζομένων και ως καλός, αλλά και πρόθυμος Δήμαρχος στον Υπουργό Εσωτερικών, σήμερα Βορίδη, εφαρμόζει κατά γράμμα τις Κυβερνητικές εντολές.

Οδήγησε η Δημοτική Παράταξη της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στην Πάτρα, ως Δημοτική Αρχή, στη διαθεσιμότητα και την εξαθλίωση ανεμβολίαστη εργαζόμενη.

Συγχαρητήρια κύριε Δήμαρχε, Δώσατε πολιτική κατεύθυνση και σε όλες τις άλλες Δημοτικές Παρατάξεις της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», στην τοπική αυτοδιοίκηση.Το παράδειγμά σας θα ακολουθήσουν όλοι πια οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες.Πληροφοριακά, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», μετά την πληροφορία για τη διαθεσιμότητα αναμβολίαστης εργαζομένης στο Δήμο, κατέθεσα την παρακάτω ερώτηση.     

Κύριε Δήμαρχε,

Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχατε δηλώσει ότι είστε υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, αλλά αντίθετος με την υποχρεωτικότητα της διαδικασίας που επέβαλε νομοθετικά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Επίσης είχατε δημόσια δεσμευτεί ότι, δεν θα προχωρούσε  σε αναστολές εργαζομένων του Δήμου, οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί.

Δεν πέρασε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και ως Δημότες, πληροφορούμαστε ότι σε οργανισμό του Δήμου και συγκεκριμένα στο Κ.Ο.ΔΗ.Π., μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 6/10/2021, τίθεται σε αναστολή ανεμβολίαστη εργαζόμενη στο ΚΔΑΠΑμεΑ «ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ», σύμφωνα με το άρθρου 206 του Νόμου4820/21.

Σύμφωνα ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» σας καλώ να με ενημερώσετε στα κάτωθι:

Ø Πόσους εργαζόμενους του Δήμου, ανεξαρτήτων συμβάσεων, υπηρεσιών και Δημοτικών Οργανισμών, οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι, έχετε θέσει σε αναστολή εργασίας;

Ø Όταν δηλώνατε ότι η Δημοτική Αρχή Πελετίδη, δεν θα ακολουθήσει τους επικίνδυνους δρόμους της κυβερνητικής πολιτικής, εκβιάζοντας και διαιρώντας τους εργαζόμενους με αναστολές, αποτελούσε πολιτική στάση ή εμπαιγμός;

Ø Ψευδώς επικαλεστήκατε ότι δεν θα είστε εκ’ των προθύμων Δημάρχων της χώρας, στις Κυβερνητικές επιλογές, οδηγώντας εργαζόμενους χωρίς μισθό και ασφάλιση, για να καλύψει την αποτυχία στην διαχείριση της Υγειονομικής Κρίσης;

Κύριε Δήμαρχε,

Οφείλετε σήμερα, να αναλάβετε άμεσα προσωπικά τη πρωτοβουλία και να δώσετε εντολή, για την ακύρωση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου και την ανάληψη προσωπικά την ευθύνη έναντι του Νόμου, για την επιστροφή της εργαζόμενης στην εργασία της.

Να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες των τεστ από εργαζόμενους του Δήμου που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν μέχρι σήμερα.

Επίσης οφείλετε να αποπέμψετε τον ρίψασπις πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού, ο οποίος ως Κυβερνητικός αξιωματούχος,  εφαρμόζει τις Κυβερνητικές αποφάσεις και οδηγεί εργαζομένους στην εξαθλίωση.  

Εάν δεν αναλάβατε καμία από τις πιο πάνω πρωτοβουλίες, τότε δικαίως, καλή παραμονή  στην «συμπαθή» τάξη του Πινόκιο

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

πρώην Υφυπουργός Εργασίας

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου