Πουλήθηκε η Intrasoft έναντι 235 εκατ. στην δανέζικη εταιρεία NetCompany Intrasosft

Η οικογένεια Κόκκαλη πούλησε την Intrasoft Ιnternational μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής software στην Ελλάδα.

Πουλήθηκε στο 100% , έναντι 235 εκατ. στην δανέζικη εταιρεία Net Company.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από διπραγματεύσεις μηνών ανάμεσα στην οικογένεια Κόκκαλη και στους Δανούς και κατέληξε στην πώληση του 100% της εταιρείας. Να σημειωθεί ότι υπήρχε ήδη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών στη Δανία, όπου είχαν αναλάβει από κοινού έργα του Δημοσίου.

Η Net Company, με έδρα τη Δανία, είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης, με χρηματιστηριακή αξία 5 δισ. ευρώ και ετήσιο κύκλο εργασιών 388 εκατ. ευρώ.

H NetCompany έχει ήδη έντονη παρουσία στη Βόρεια Ευρώπη και επιθυμεί να διεισδύσει στις αγορές της Νότιας Ευρώπης με στόχο να εκτοπίσει την αμερικανική Accenture. Περιλαμβάνει 18 εταιρείες με προσωπικό 3.000 ατόμων και γραφεία σε Βρετανία, Νορβηγία, Ολλανδία και Πολωνία.

Η Intrasoft International, με έδρα το Λουξεμβούργο, ιδρύθηκε το 1996 και έχει παρουσία σε 13 χώρες, ενώ οι δραστηριότητές της εκτείνονται σε πάνω από 70. Απασχολεί συνολικά πάνω από 2.200 στελέχη. Εχει υλοποιήσει τεράστια έργα ψηφιακής μετάβασης στην Ελλάδα όπως αυτό στον ΕΦΚΑ και τον ΔΕΔΗΕ, αλλά και στο εξωτερικό. Τα πληροφοριακά συστήματα της Intrasoft για την κοινωνική ασφάλιση και τη φορολογία, μάλιστα, θεωρούνται εκ των κορυφαίων, εξού και η ψήφος εμπιστοσύνης από τις κυβερνήσεις άλλων κρατών. Εχουν αναπτύξει και προσφέρουν ακόμη πληροφοριακά συστήματα για τον τραπεζικό τομέα συμβάλλοντας και στον εκεί ψηφιακό μετασχηματισμό. Στα 25 χρόνια δραστηριοποίησής της η Intrasoft παρείχε ακόμη ολοκληρωμένες λύσεις τεχνολογίας και πληροφορικής στην ΕΕ, Τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς, μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Η ανακοίνωση εξαγοράς

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση εξαγοράς αναφέρεται ότι:

«Με βάση τα προβλεπόμενα στην εν λόγω δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των NETCOMPANY και INTRACOM TECHNOLOGIES, η NETCOMPANY πρόκειται να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, εκ των οποίων ποσοστό 91,74% ανήκει στην INTRACOM TECHNOLOGIES, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της INTRASOFT INTERNATIONAL.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε € 235 εκατ. για το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, και η καταβολή του τιμήματος που ανέρχεται σε € 184,8 εκατ., περιλαμβάνει συνδυασμό μετρητών και μετοχών της ως άνω αγοράστριας. Ειδικότερα, για το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, προβλέπεται, καταβολή μετρητών ύψους € 166,8 εκατ. και μεταβίβαση μετοχών της αγοράστριας εταιρείας αξίας € 18 εκατ.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του 2021, εφόσον έχουν πληρωθεί οι προβλεπόμενοι όροι και αιρέσεις και έχουν χορηγηθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις».
Κόκκαλης: Μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία

Ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης, Ιδρυτής και Πρόεδρος της INTRACOM HOLDINGS, αναφερόμενος στη συναλλαγή, δήλωσε:

«Καθοριστικοί παράγοντες της επιτυχίας της INTRACOM υπήρξαν ανέκαθεν η ταχύτατη προσαρμογή της στο οικονομικό περιβάλλον και η ευελιξία στη μετάβαση σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Αυτή η συναλλαγή είναι επωφελής για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη: η NETCOMPANY και η INTRASOFT INTERNATIONAL ξεκινούν μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία έχοντας κοινό όραμα, και η INTRACOM με τη σειρά της, έχει την ευκαιρία να αναπτύξει την επενδυτική στρατηγική της σε τομείς αιχμής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους της.»
H νέα στρατηγική της Intracom

Η INTRACOM HOLDINGS είναι ιδρυτής και κύριος μέτοχος ενός Ομίλου εταιρειών με ισχυρή παρουσία στην ελληνική και διεθνή αγορά, διατηρώντας μέχρι σήμερα 16 θυγατρικές στο εξωτερικό και αναπτύσσοντας διεθνή δραστηριότητα σε 70 χώρες. Η εταιρεία διαθέτει αποδεδειγμένα μακροχρόνια εμπειρία και επιτυχημένο ιστορικό στην ίδρυση, διαχείριση και πώληση θυγατρικών της, δημιουργώντας σημαντικές υπεραξίες. H πώληση της INTRASOFT INTERNATIONAL, μετά από 25 χρόνια κερδοφορίας και ανάπτυξης, αποτελεί μια στρατηγική απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω ενδυνάμωση της δραστηριότητας της INTRACOM HOLDINGS, με ταυτόχρονη ενίσχυση των μακροπρόθεσμων προοπτικών της, και της αξίας που μπορεί να προσφέρει στους μετόχους της.

Με την ολοκλήρωση της πώλησης της INTRASOFT INTERNATIONAL ο συνδυασμός ρευστότητας και δυνατότητας μόχλευσης που αποκτά η INTRACOM HOLDINGS, τής προσδίδει επενδυτική ισχύ που ξεπερνά τα € 300 εκατ., ποσό το οποίο θα επιδιωχθεί να ενισχυθεί περαιτέρω μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, στα οποία η INTRACOM HOLDINGS έχει σχεδιάσει να συμμετάσχει.

Χαράσσοντας στο εξής μια πιο διευρυμένη εξωστρεφή και διαφοροποιημένη επενδυτική προσέγγιση, η INTRACOM HOLDINGS διερευνά προσεκτικά τη συμμετοχή της σε τομείς που αναπτύσσονται δυναμικά στην Ελλάδα και στοχεύει στην καινοτομία και τεχνολογίες αιχμής σε αναπτυσσόμενους τομείς της οικονομίας, όπως το περιβάλλον, την ενέργεια, τη ναυτιλία, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, και σύνθετα Real Estate developments. Επιπλέον, η εταιρεία εκμεταλλευόμενη την εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει, θα διερευνήσει κάθε υποσχόμενη επένδυση στην τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής της σε καινοτόμα start up, τεχνολογικά σχήματα και συμπράξεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Σταδιακά, η φυσιογνωμία της INTRACOM HOLDINGS θα μετεξελιχθεί σε επενδυτική εταιρεία, η οποία αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και εμπειρία της στη διαχείριση εταιρειών και στη δημιουργία υπεραξίας θα επικεντρώνεται στην βελτιστοποίηση των συνεργειών μεταξύ των εταιρειών του Ομίλου και θα διασφαλίζει αύξηση των αποδόσεων των επενδύσεών της. Κατ’ αποτέλεσμα, θα μπορεί υπό αυτήν την προσέγγιση να επιτυγχάνει σε μονιμότερη βάση μεγαλύτερη αξία για τους μετόχους της ίδιας και για τους μετόχους των θυγατρικών της.<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/oikonomia/poylithike-i-intrasoft-enanti-235-ekat-stin-daneziki-etaireia-net-company?utm_source=iefimerida.gr&utm_medium=os&utm_campaign=os_notification_2019">Πουλήθηκε η Intrasoft έναντι 235 εκατ. στην δανέζικη εταιρεία NetCompany </a></p>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου