Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 13,5% της ΝΔ -8 στους 10 κρίνουν θετικά τη συμφωνία με Γαλλία


Προβάδισμα 13,5% καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, όπως καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Ν. Χατζηνικολάου.

Με συντριπτική πλειοψηφία επίσης η κοινή γνώμη αξιολογεί θετικά την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, ενώ θεωρεί λάθος τη στάση Τσίπρα να την καταψηφίσει.

Επίσης, θετικά κρίνουν σχεδόν 8 στους 10 την απόφαση Μητσοτάκη για διαγραφή Μπογδάνου.


Ακόμη, η πλειοψηφία εγκρίνει τις περισσότερες ελευθερίες σε εμβολιασμένους, ενώ καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Εκτίμηση ψήφου

Σύμφωνα με την Marc, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 41% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 8%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Ελ. Λύση με 5,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%. Αλλο κόμμα επιλέγει το 8%.
Εκτίμηση ψήφου

Πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 12,8% υπέρ του κυβερνώντος κόμματος με τη ΝΔ να συκεντρώνει 34,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22%.


Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ 6,3%, ΚΚΕ 5,6%, ΕΛ. Λύση 4,4%, Μέρα25 με 2,7%.
Αμυντική συμφωνία

Με συντριπτική πλειοψηφία, η κοινή γνώμη αξιολογεί ως θετική την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας. Το 75,2% την θεωρεί θετική και μάλλον θετική έναντι 19,6% που την κρίνει αρνητθική και μάλλον αρνητική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 91% των ψηφοφόρων ΝΔ, το 92% των ψηφοφόρων ΚΙΝΑΛ αλλά ακόμη και το 59,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 42,7% του ΚΚΕ κρίνουν τη συμφωνία ως θετική.
Λάθος η απόφαση Τσίπρα να καταψηφίσει τη συμφωνία

Το 64,2% επίσης κρίνει ως λάθος την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να καταψηφίσει τη συμφωνία, έναντι 25,9% που πιστεύει το αντίθετο.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό καλά κρατεί, καθώς συγκεντρώνει 50,4% έναντι 28,2% του Αλέξη Τσίπρα.
Αξιολόγηση αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ

Αρνητικά αξιολογεί το 76,6% την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Διαγραφή Μπογδάνου

Η συντριπτική πλειοψηφία, 76,8% της κοινή γνώμης θεωρεί σωστή τη διαγραφή Μπογδάνου έναντι μόλις 11,5% που την κρίνει λάθος και μάλλον λάθος.
Ελευθερίες σε εμβολιασμένους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου