Χρυσόστομος: “Συνιστώ σε όλους τήρηση των μέτρων και μεγάλη προσοχή”

«Συνιστώ σε όλους και τον εμβολιασμό και να τηρούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή», ανέφερε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ερωτηθείς σχετικά, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των Πρωτοκλητείων 2021.

Ερωτηθείς σχετικά με τα μέτρα στις εκκλησίες υπογράμμισε πως «στους ναούς μας τηρούνται όλα τα μέτρα, τα καθίσματα είναι σε αποστάσεις, προσπαθούμε με τον κόσμο να είμαστε απέναντί του διακείμενοι με αγάπη και πειθώ. Πρέπει να πειστούν οι άνθρωποι ότι υπάρχει αυτή η επικινδυνότητα και να τηρούν όλοι απεριγκλίτως τα μέτρα, διότι έχουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας, στους συνανθρώπους μας και στον Θεό».

Ο κ. Χρυσόστομος ανακοίνωσε ότι φέτος τον Νοέμβριο και λόγω των μέτρων θα τελούνται διπλές θείες λειτουργίες καθημερινά, πρωί και απόγευμα, προς τιμήν του Πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα ούτως ώστε να μπορέσουν να μετάσχουν περισσότεροι πιστοί, ενώ παρουσίασε το πλούσιο πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων που συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.
Ο Μητροπολίτης Πατρών επισήμανε την ανάγκη να διεξαχθούν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις με τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό και σημείωσε πως οι πιστοί θα πρέπει να προσέρχονται στους Ιερούς Ναούς με αίσθημα ευθύνης ούτως ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα και να τηρηθούν τα μέτρα για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου