Στην Πάτρα σήμερα ο Μένιος Σακελλαρόπουλος-Παρουσιάζει το βιβλίο «Το κορίτσι της στάχτης»

Τα Βιβλιοπωλεία «Γωνιά του Βιβλίου – Παπαχρίστου» και οι Εκδόσεις Ψυχογιός διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Mένιου Σακελλαρόπουλου, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Αστήρ» (Αγίου Ανδρέου 16, Πάτρα).

Θα παραστεί και η ηρωίδα του βιβλίου, Βίβιαν Στεφάνου. Ο συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο του, θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

 

 

 

 

 

 

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Καλάβρυτα, 13 Δεκεμβρίου 1943. Τα γερμανικά πολυβόλα θερίζουν ζωές, βάφοντας με αίμα τον τόπο ολάκερο. Δεν έμεινε πέτρα πάνω στην πέτρα. Σπαράζουν οι μανάδες σκάβοντας με τα νύχια το χώμα, κρύφτηκαν ο ήλιος και τα πουλιά. Παντού στάχτη και θάνατος. Η Παρασκευούλα, πεντέμισι χρόνων, νιώθει να χάνεται το μυαλό της, λαβώνεται η ψυχή της. Κρύβεται με τ’ αδέλφια της στο βουνό, δυο μερόνυχτα περπατούν θρηνώντας τον πατέρα.
Ο Μητροπολίτης ζητάει από τις οικογένειες να δώσουν παιδιά για υιοθεσία στην Αυστραλία. Με φλογισμένα μάτια η μικρή σηκώνει το τρεμάμενο χεράκι της και φωνάζει: «Εγώ θα πάω στην… Αστραλία, εγώ!» Χλώμιασε η μάνα της, η Αρχοντούλα, στράγγιξε το αίμα από τις φλέβες της. Το αεροσκάφος Ντακότα με το όνομα «Αέρας» αναλαμβάνει να συνεχίσει την ιστορία, που ράγισε πέτρες και γκρέμισε βουνά!
Μια αληθινή, σπαρακτική ιστορία με φόντο τα ισοπεδωμένα Καλάβρυτα, ένα ολόφωτο μήνυμα στην ανθρωπότητα από μία συγκλονιστική γυναίκα, τη Βίβιαν Στεφάνου, για τη δύναμη της ψυχής του ανθρώπου, που χτίζει φάρους για ν’ απλώσει το φως!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου