Με επισημότητα ο εορτασμός της Επετείου Ιδρύσεως του Πανεπιστημίου Πατρών


Χαιρετισμοί  από τον Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης Δ. Αναγνωστόπουλο ως  εκπροσώπου της  Κυβέρνησης και του Πρύτανη Χρήστου Μπούρα

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε χθες ο εορτασμός της 57ης Επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών,  παρουσία  του εκπροσώπου του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου στην Αίθουσα Τελετών "Οδυσσέας Ελύτης.

Με τον Χαιρετισμό στις 18.30 του  εκπροσώπου του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Γ. Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου και  του Πρυτάνεως  του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή Χρήστου Μπούρα, πραγματοποιήθηκε η έναρξη του προγράμματος  της φετινής  εκδήλωσης. Στα πολύπλευρα επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Πατρών σε επίπεδο έρευνας, στα οφέλη που αποκομίζει από την εστίασή του στην εξωστρέφεια, στην επικέντρωση του Πανεπιστημίου στην ψηφιακή μεταρρύθμιση και  στις επωφελείς  και αναγκαίες  μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε βάσει του στρατηγικού σχεδίου που η Πρυτανική  Αρχή εφάρμοσε, εστίασε τον χαιρετισμό του, ο Γ. Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση προχωρά το Προεδρικό Διάταγμα για το Στρατηγικό Σχεδιασμό. Τέλος, ευχήθηκε την περαιτέρω προαγωγή του Πανεπιστημίου σε ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του μέλλοντος.

Από την πλευρά του ο  Πρύτανης   του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Χρήστος Μπούρας αναφέρθηκε στην βαρύτητα που έχει η  συγκεκριμένη επέτειος για το Πανεπιστήμιο Πατρών ενώ, επεσήμανε ότι αυτή επέτειος συνδυάζει διττό εορτασμό: της ιδρύσεως 57 χρόνια πριν, του Πανεπιστημίου Πατρών  και του προστάτη Αγίου του, Αποστόλου Ανδρέα προστάτη και της πόλεως. «Σήμερα μέρα διπλής γιορτής, ας την τιμήσουμε ορίζοντας την ως ένα σημειολογικό ορόσημο,  απολογισμού των πεπραγμένων και παράλληλα ως σημείο εκκίνησης για την εγχάραξη της νέας ταυτότητας του Πανεπιστημίου μας, έτσι  που να ανταποκρίνεται επάξια στις επιταγές  ενός σύγχρονου Πανεπιστημίου. Απαραίτητη προϋπόθεση  η  σύζευξη του Πανεπιστημίου και της πόλης ως συγκοινωνούντα δοχεία και μέσα από αυτή την σχέση αλληλεπίδρασης  να πορεύονται  μαζί,  με κοινό σχεδιασμό και στόχο την ανάπτυξη του  Πανεπιστημίου και της  περιοχής για  την επίτευξη ενός αειφόρου μέλλοντος. Σε αυτήν την νέα σκληρή πραγματικότητα και τη ραγδαία μεταλλασσόμενη εποχή, αποτελεί πρόκληση να  δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο  Πανεπιστημίου, που όχι μόνον  θα παρακολουθεί την πορεία των διεθνών μεταρρυθμίσεων αλλά και θα  πρωτοπορεί και θα βρίσκει επάξια  τη σωστή  θέση  σε ένα ανταγωνιστικό και παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Και θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί», κατέληξε ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας.

Ακολούθησε η  κεντρική ομιλία με θέμα: «Η Αχαΐα στον Αγώνα της Εθνεγερσίας» από τον γνωστό Δικηγόρο, Συγγραφέα & Πρόεδρο της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Πελοποννήσου, κ. Χρήστο Αθ. Μούλια. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με  μουσικό επίλογο από το Σύνολο Μουσικής Δημιουργίας «Ευήκοον Μέλος».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η εκπρόσωπος του Υφυπουργού Εξωτερικών Α. Κατσανιώτη, οι βουλευτές Ά. Τσιγκρής (ΝΔ),  Σία Αναγνωστοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών, ο Αντιπεριφερειάρχης Α. Φίλιας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Π. Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Πατρέων Π. Πετρόπουλος, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κ. Λύρος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Α. Μαρτζάκλης, ο Διοικητής 6ης ΥΠΕ Ι. Καρβέλης, Πρόεδροι Επιμελητηρίων & Οργανώσεων, πρώην Πρυτανικές Αρχές, Κοσμήτορες & Πρόεδροι Τμημάτων, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και λοιποί συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου