ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ : Εκτεταμένοι έλεγχοι στην εορταστική αγορά με κατασχέσεις 785 κιλών ακατάλληλων κρεάτων


Εκτεταμένους ελέγχους πραγματοποιεί η Διεύθυνση Κτηνιατρικής  σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες (ΕΦΕΤ, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) στην αγορά κρέατος με στόχο την διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων ζωικής προέλευσης, αλλά και την προστασία από την απάτη. 

 

 

 

Ειδικότερα, οι φετινοί έλεγχοι στην εορταστική αγορά  συντονίζονται από την Ομάδα Εργασίας για την καταπολέμηση της παραπλάνησης του καταναλωτή που συγκροτήθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, ενώ υπάρχει άμεση επικοινωνία με τα σημεία επαφής των κεντρικών Αρμοδίων Αρχών του Υπουργείου Αγροτικού Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 93 έλεγχοι σε σημεία λιανικής πώλησης κρέατος (κρεοπωλεία, υπεραγορές) σε όλη την έκταση της Περιφέρειας και 14 έλεγχοι σε εμπόρους χονδρικής πώλησης. Τονίζεται ότι έλεγχοι πραγματοποιούνται και στο λιμάνι της Πάτρας, σε φορτία που φτάνουν στην χώρα από την Ιταλία.

Σε δέκα περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια του συνόλου των ελέγχων, έγιναν κατασχέσεις τροφίμων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση, συνολικής ποσότητας 785 κιλών, για τις οποίες θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Σημειώνεται ότι τα κλιμάκια των συναρμοδίων υπηρεσιών εντόπισαν και ιχνηλάτησαν με την βοήθεια και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Γενική Δ/νση Κτηνιατρικής και ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ) περιπτώσεις εισαγωγών χοιρινών κρεάτων, προκειμένου να αποφευχθεί παραπλάνηση των καταναλωτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, έπειτα από την ενημέρωση που είχε από την αρμόδια υπηρεσία τόνισε: «Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες στην αγορά κρέατος από τα μικτά κλιμάκια ώστε να διασφαλίσουμε την ποιότητα των προϊόντων που θα μπουν στα σπίτια των καταναλωτών.»  

                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου