Ν. Φαρμάκης για Πατρών - Πύργου: «Ένα όνειρο δεκαετιών, πιο κοντά στην πραγματοποίησή του»

Σε δήλωσή του μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της Ε.Ε. να εγκρίνει την κρατική χρηματοδότηση του νέου οδικού άξονα Πατρών – Πύργου με την μέθοδο της παραχώρησης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει τα εξής:

«Όλα δείχνουν πως κλείνει ένα σκοτεινό κεφάλαιο για τη Δυτική Ελλάδα και η απολύτως λογική αβεβαιότητα για την Πατρών – Πύργου, γίνεται παρελθόν.

 

 

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάζει την σφραγίδα της σε αυτό το πολύ σημαντικό έργο υποδομής και αυτό αποτελεί μία εγγύηση ότι ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα γίνει επιτέλους πράξη.

Με τη ψήφιση της  σύμβασης παραχώρησης από τη Βουλή, κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα, ανοίγει ο δρόμος για την οριστική και αμετάκλητη εκκίνηση ενός έργου που θα  διαμορφώσει μία νέα και καλύτερη μέρα για την Ηλεία και την Αχαΐα. Μία μέρα, χωρίς αδικοχαμένα θύμα, μία μέρα ανάπτυξης και προόδου για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Αποδεικνύεται ότι η μεγάλη, μεθοδική και συντονισμένη προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση και ιδιαίτερα, από τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Υποδομών, κ. Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, στέφεται με επιτυχία και αποδίδει καρπούς.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως κάνει τα τελευταία δύο χρόνια, έτσι θα συνεχίσει να είναι παρούσα, να διεκδικεί τη συντομότερη δυνατή ολοκλήρωση του συνόλου του οδικού άξονα και να συνδράμει, ώστε όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε όταν αυτό το μεγάλο έργο θα έχει ολοκληρωθεί.

Σε μία περίοδο που η Δυτική Ελλάδα δοκιμάζεται από φυσικές καταστροφές, η χθεσινή εξέλιξη μας δίνει ελπίδα και αισιοδοξία, φέρνοντας ένα όνειρο δεκαετιών πιο κοντά στην πραγματοποίησή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου