Νίκος Νικολόπουλος: Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, απέτρεψε το θεσμικό ολίσθημα για το ορισμό της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης από τον κ. Πελετίδη.

 

Με αφορμή της σύστασης, έστω και μετά από χρόνια, της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Πατρέων, ως επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» κατέθεσα την παρακάτω ερώτηση στον Δήμαρχο κ. Πελετίδη.

Ελπίζω να δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις και να μην αφήσει σκιές να πλανώνται για τυχόν παράνομες συμμετοχές συλλόγων, μετά και το ναυάγιο που υπέστη προσωπικά, στην προσπάθεια του να περάσει την επιτροπή χωρίς τον απαιτούμενο διάλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κύριε Δήμαρχε,


Σχετικά με τη διαδικασία επιλογής των συλλογών που θα συμμετέχουν στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Πατρέων και λαμβάνοντας υπόψη το σοβαρό ρόλο που έχει η συγκεκριμένη επιτροπή, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι θεωρούμε εύλογο πως οι σύλλογοι που θα συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη επιτροπή, είναι όντως υπαρκτοί και τηρούν τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για τη λειτουργία τους.

Ο κάθε σύλλογος ή φορέας που θα συμμετέχει θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αποδεικνύει τη νομιμότητα του, παρέχοντας κάποια ή όλα τα παρακάτω έγγραφα:

 

1. Αντίγραφο πρακτικού συγκρότησης του ασκούντος τη διοίκηση, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου

2. Αντίγραφο του εγγράφου διορισμού του Δικαστικού Αντιπροσώπου από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο για την τέλεση των εκλογών του συλλόγου.

3. Αντίγραφο του πρακτικού των τελευταίων εκλογών.

4. Πρόσφατο Πιστοποιητικό Μεταβολών του αρμόδιου Δικαστηρίου. Το Πιστοποιητικό να έχει εκδοθεί έως τρεις (3) μήνες πριν την υποβολή της αίτησης.

5. Βεβαίωση της οικείας Περιφέρειας ότι έχουν θεωρηθεί και τηρούνται τα προβλεπόμενα από το νόμο βιβλία. Η Βεβαίωση να έχει εκδοθεί έως ένα (1) έτος πριν την υποβολή της αίτησης.

 

          Σύμφωνα με τα παραπάνω ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» σας καλώ να με ενημερώσετε εάν προτίθεστε να υιοθετήσετε τις παραπάνω προϋποθέσεις συμμετοχής των συλλόγων ή θα αφήσετε να αιωρείται η σκιά της συμμετοχής στην επιτροπή, συλλόγων που δεν λειτουργούν σύμφωνα με τον νόμο.   

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

πρώην Υφυπουργός Εργασίας

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου