Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Δημοτική αρχή χωρίς ηθικό πλεονέκτημα

Η παράταξή μας Ώρα Πατρών όλο το προηγούμενο διάστημα έχει προβεί σε δημόσιες αναφορές για απευθείας αναθέσεις και συμβάσεις νομίμων μεν, αλλά όχι ηθικών. Φωτογραφικές συμβάσεις με ίδια πρόσωπα και εταιρείες να ανακυκλώνονται. Τώρα ήρθαν από τη δημοσιογραφική έρευνα του Π. Ρηγοπουλου στην εφημερίδα Πελοπόννησο φωτογραφικές διακηρύξεις κομμένες και ραμμένες από τους πολιτικούς προϊστάμενους της δημοτικής αρχής για να εξυπηρετήσουν τον κομματικό τους φορέα με ποσό 14000€.

 

Με την ανάθεση 14000€ στις εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή  που πρόσκειται στο  ΚΚΕ η δημοτική αρχή πλέον ξεπερνα κάθε όριο δεοντολογίας. Θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει βεβαίως, ότι ο διαγωνισμός είναι ελεύθερος και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε εκδοτικός οίκος. Είναι αδιανόητο όμως να συντάσσονται οι όροι του διαγωνισμού και να περιλαμβάνουν βιβλία με συγγραφείς την ΚΝΕ, την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ακόμη και κομματικές οργανώσεις της Αττικής που κανένας εκδοτικός οίκος της πόλης δεν διαθέτει.

Αυτή όμως δεν αποτελεί την μοναδική ανάθεση οργανισμού του Δήμου Πατρέων προς την Σύγχρονη Εποχή. Έχει προηγηθεί το 2020 ανάθεση από τον Κοινωνικό Οργανισμό ύψους σχεδόν 5.000 ευρώ με τους συγγραφείς να αποτελούν εν ενεργεία ή πρώην Βουλευτές του ΚΚΕ και της κομματικής νεολαίας αντίστοιχα για να δοθούν ως χριστουγεννιάτικα δώρα στους παιδικούς σταθμούς. Επιπρόσθετα ο Πολιτιστικός Οργανισμός έχει ετήσια συνδρομή στήν Σύγχρονη Εποχή για παροχή εντύπων.

Το σημαντικό όμως είναι ότι η δημοτική βιβλιοθήκη ΔΕΝ δανείζει τα συγκεκριμένα βιβλία γιατί ο εσωτερικός κανονισμός προβλέπει μόνο δανεισμό μυθιστορημάτων και ποιητικών συλλογών!!!

Το ΚΚΕ για να συντηρήσει τις κομματικές του εκδόσεις βρήκε στο Δήμο Πατρέων κουβαρδά συνδρομητή. Έτσι διαχειρίζεται τα χρήματα του πατραϊκού λαού ο κ. Πελετίδης. Χαρατσώνει τους πατρινούς με δημοτικά τέλη για να συντηρεί παρελκόμενα του ΚΚΕ. Κατά τα άλλα ασκούν κριτική στο πολιτικό σύστημα. Εχετε χάσει κάθε ίχνος ηθικού πλεονεκτήματος κ.Πελετίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου