Πέθανε ο θρύλος της Παναχαϊκής Γιώργος Σίδερης

Σε λιγότερο από 40 ημέρες, η Παναχαϊκή μετά την απώλεια του Ανδρέα Μιχαλόπουλου θρηνεί, καθώς ήρθε σε αυτή να προστεθεί μια ακόμη. Σήμερα σε ηλικία 74 ετών, έφυγε από τη ζωή ο αμυντικός της Γιώργος Σίδερης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρείτο από προβλήματα υγείας.  

Ο Γιώργος Σίδερης γεννήθηκε στην Πάτρα στις 18 Αυγούστου 1948 και πρωτοφόρεσε τη φανέλα της Παναχαϊκής το 1966 έως το 1976, αγωνιζόμενος στα πρώτα χρόνια της κοκκινόμαυρης ομάδας στην Α΄ Εθνική κατηγορία, αλλά και έπειτα στην Ευρώπη την περίοδο του 1973 κόντρα στην Αυστριακή Γκρατς και την Ολλανδική ομάδα Τβέντε, προερχόμενος από την Προοδευτική Πατρών.

Ακόμη ο Γιώργος Σίδερης φόρεσε τη φανέλα του Πάτραι (1976-1977), του Πανηλειακού (1977-1978) και της Θύελλας Πατρών την περίοδο 1979-1980.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της «κοκκινόμαυρης» ομάδας  υπήρξε και διεθνής με την Εθνική Ενόπλων, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της Ελληνικής Αστυνομίας, από την οποία και αποστρατεύτηκε το 1987.

*Χρονιά-1969: Όρθιοι από αριστερά: Μπέλης, Πιτυχούτης, Λιάρος, Σίδερης, Παπαδόπουλος, Κεμενίδης.

Καθιστοί από αριστερά: Ρήγας, Στραβοπόδης, Παππάς, Ζευγαρίδης, Δαβουρλής.

*Βράβευση του Γιώργου Σίδερη σε εκδήλωση της ΕΠΣ Αχαΐας, από τον Νίκο Νικολόπουλο.

(πηγή :Τάσος Αγγελόπουλος gnomip.gr)

Η ανακοίνωση της Παναχαϊκής

Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή (28/1) ένας άνθρωπος που τίμησε τη φανέλα της Παναχαϊκής. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής Γιώργος Σίδερης δεν είναι πλέον κοντά μας.

Ο Γιώργος Σίδερης ήταν μέλος των σπουδαίων ομάδων της Παναχαϊκής που έκαναν εντυπωσιακές πορείες στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου και φυσικά σημαντικό κομμάτι της ομάδας που έπαιξε στην Ευρώπη.

Σύσσωμη η οικογένεια της Παναχαϊκής εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του Γιώργου Σίδερη. Καλή δύναμη και κουράγιο στους οικείους του.

**Με το άγγελμα θανάτου του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Παναχαικης Γιώργου Σιδερη  από την ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση

"Με αισθήματα θλίψης  αποχαιρετάμε απόψε τον παλαίμαχο εμβληματικό αμυντικό Γιώργο Σιδερη Έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή και ανιδιοτελή άνθρωπο που λάμπρυνε την  αγαπημένη του Παναχαικη αλλά και τους υπόλοιπους τοπικούς συλλόγους όπου αγωνίστηκε

Με τον Γιώργο όμως μας συνδέουν και κοινοί αγωνες Υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη της παράταξης την οποία υπηρέτησε επι δεκαετιες ως μέλος του Τομέα Αθλητισμού

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας απευθύνουν στην οικογένεια του τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια με την ελπίδα ο πόθος του να ξαναδεί την Παναχαικη εκεί που τις αξίζει να ευοδοθει με την αμέριστη συμπαράσταση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου