Μηχανοκίνητη πορεία: Ο απόλυτος αυτοδιοικητικός παραλογισμός

Του Θάνου Δούρου, Δημοτικού Συμβούλου Πατρέων / σπιράλ

Πολλή κουβέντα έχει γίνει για την κινητοποίηση του Δήμου με τη μηχανοκίνητη πορεία του Σαββάτου προς διεκδίκηση των μεγάλων ζητημάτων της πόλης μας στην πρωτεύουσα. Την κινητοποίηση δηλαδή που θα συνενωθεί με το μεγάλο συλλαλητήριο και που δεν είναι τελικά τίποτα περισσότερο παρά μια πανελλήνια κομματική φιέστα. 

Αναρωτιέμαι λοιπόν αν οι διεκδικήσεις, που ο Δήμαρχος μας διερρήγνυε τα ιμάτια του στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο πως αφορούν τα του Δήμου μας, λαμβάνοντας μάλιστα τη στήριξη ορισμένων εκ των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, θα ικανοποιηθούν. Η μηχανοκίνητη πορεία, τα έξοδα της οποίας θα πληρωθούν από την τσέπη των πολιτών, θα καρποφορήσει; Η κινητοποίηση, στην οποία συμμετέχουν μετά από χυδαίο πολιτικό εκβιασμό πληθώρα φορέων, θα φέρει μήπως θέσεις εργασίας στην πόλη; Θα ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα υποδομής που χρονίζουν και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής μας; Ή μήπως θα ανέβουν ως δια μαγείας τα επίπεδα στα ποσοστά της ανακύκλωσης των απορριμμάτων; Ας μην αυταπατώμαστε, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο με την προηγούμενη πεζοπορία του 2016. Μηδέν εις το δημοτικό μας πηλίκο.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν και κόντρα στον αυτοδιοικητικό παραλογισμό, υπάρχει μια παράταξη που ασχολείται με τους καθημερινούς μπελάδες των πολιτών - με τους άστεγους, τα αδέσποτα, τα βαλτωμένα έργα στην πόλη, κ.α.- οργώνει την πόλη και τις γειτονιές με επισκέψεις της και αφουγκράζεται την κοινωνία. Επιβραβεύει τις καλές πρακτικές της δημοτικής αρχής όπου εφαρμόζονται, αλλά κλιμακώνει την κριτική της στις άσχημες, και -το βασικότερο- προτείνει! Προτείνει διαρκώς για πλήθος ζητημάτων, δυστυχώς όμως σε ώτα… δυσήκοα. Αξίζει να ρίξει μια ματιά κανείς στα δελτία τύπου του τελευταίου μόνο μήνα για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές. Υπάρχει μια δημοτική παράταξη, με διαφορετική οπτική και ανθρώπους με πραγματική και ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς, που ενδιαφέρεται ουσιαστικά για την πόλη όσο καμία άλλη και αυτή λέγεται σπιράλ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου