Νικόλ Σμιθ: H άγνωστη και τραγική ιστορία της γυναίκας που στέκεται στην κορυφή του κόσμου

Η ατρόμητη Νικόλ στέκεται στο πιο ψηλό κτίριο του κόσμου στη νέα καμπάνια αεροπορικής εταιρίας. Μόνο που ο κόσμος δεν ξέρει τι έχει ζήσει για να φτάσει ως εδώ.

 

 

 




Η ατρόμητη Νικόλ Σμιθ Λούντβικ πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια αεροπορικής εταιρίας, στην οποία στέκεται κυριολεκτικά στην κορυφή του κόσμου, το Burj Khalifa στο Ντουμπάι. Ένα κτίριο 827 μ. που μετρά 160 ορόφους.

Η Νικόλ είναι διεθνούς βεληνεκούς κασκαντέρ, αλεξιπτωτίστρια, καθηγήτρια γιόγκα με αδυναμία στα ταξίδια και στις περιπέτειες. Ήταν λοιπόν το κατάλληλο πρόσωπο για να υποδυθεί την αεροσυνοδό φορώντας την χαρακτηριστική στολή της αεροπορικής γραμμής και να χαιρετίσει τον κόσμο από το υψηλότερο κτίριο του κόσμου.




Στόχος της ταινίας ήταν να προκληθεί παγκόσμιο ενδιαφέρον για την έκθεση Expo 2020 Dubai (που θα λειτουργεί έως τις 31 Μαρτίου 2022). Έτσι, στο βίντεο βλέπουμε τη Νικόλ να κρατάει πινακίδες με μηνύματα (σαν το Love Actually) προσκαλώντας τον κόσμο στη μεγάλη διοργάνωση του Ντουμπάι. Έπειτα καλεί τους φίλους της, δηλαδή το πλήρωμα της Emirates που καταφθάνει μέσα σ’ ένα εντυπωσιακό Airbus A380.

Μάλιστα, χρειάστηκαν 11 λήψεις προκειμένου να φανεί σωστά το αεροπλάνο που χρειάστηκε να μειώσει στο ελάχιστο την ταχύτητά του για τις ανάγκες των γυρισμάτων, ενώ η Νικόλ παρέμεινε ακίνητη για σχεδόν πέντε ώρες.

Μάλιστα, χρειάστηκαν 11 λήψεις προκειμένου να φανεί σωστά το αεροπλάνο που χρειάστηκε να μειώσει στο ελάχιστο την ταχύτητά του για τις ανάγκες των γυρισμάτων, ενώ η Νικόλ παρέμεινε ακίνητη για σχεδόν πέντε ώρες.

Στην αρχή της ταινίας ακούμε τη Νικόλ να λέει με χιούμορ «γεια σου μαμά, είμαι στην κορυφή του κόσμου». Στα γυρίσματα τηρήθηκαν με αυστηρότητα τα πρωτόκολλα ασφάλειας που προβλέπονται και μελετήθηκε εξονυχιστικά το σχέδιο. Oι πιλότοι, η Ομάδα σχεδιασμού των πτήσεων, οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και κρατικοί φορείς συνεργάστηκαν προκειμένου να υλοποιηθεί η καμπάνια. Επιπλέον, κατόπιν συνεννόησης είχε επιβληθεί περιορισμός των εναέριων πτήσεων περιμετρικά του σημείου των γυρισμάτων (στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε τις προετοιμασίες)

Ποια είναι όμως η Νικόλ που παρά το αστραφτερό χαμόγελο έχει υπερπηδήσει άπειρα εμπόδια;

Η Νικόλ είναι επίσης influencer και ομιλήτρια καθώς έχει μιλήσει ανοιχτά για το τραύμα και τα απίστευτα εμπόδια που χρειάστηκε να ξεπεράσει στη ζωή.

Η Νικόλ κατάγεται από την Τζόρτζια των ΗΠΑ και παντρεύτηκε μικρή. Στα 25 της χρόνια έχασε τον σύζυγό της, όταν εκείνος πέθανε αναπάντεχα. Της πήρε σχεδόν έναν χρόνο για να βρει τι αναζητούσε πλέον στη ζωή και αποφάσισε πως το όνειρό της ήταν να γίνει αλεξιπτωτίστρια, όπως ομολογεί σε συνέντευξή της στο Gulf News.

Ξεκίνησε λοιπόν μαθήματα και πήρε το πτυχίο. Τότε ερωτεύτηκε για δεύτερη φορά, τον συνάδελφο και μέντορά της Τζέρεμι Μάστρον. Μια μέρα επιστρέφοντας στο σπίτι από ένα πικ νικ το ζευγάρι βρέθηκε σε τροχαίο. Ένα αυτοκίνητο που δεν σταμάτησε στο κόκκινο φανάρι έπεσε πάνω τους, από την πλευρά του οδηγού. Ο Τζέρεμι δεν επέζησε ενώ εκείνη τραυματίστηκε σοβαρά σε όλο της το σώμα και οι γιατροί προετοίμαζαν τότε τους γονείς της για το χειρότερο ενδεχόμενο.

Μια μέρα επιστρέφοντας στο σπίτι από ένα πικ νικ το ζευγάρι βρέθηκε σε τροχαίο. Ένα αυτοκίνητο που δεν σταμάτησε στο κόκκινο φανάρι έπεσε πάνω τους, από την πλευρά του οδηγού. Ο Τζέρεμι δεν επέζησε ενώ εκείνη τραυματίστηκε σοβαρά σε όλο της το σώμα και οι γιατροί προετοίμαζαν τότε τους γονείς της για το χειρότερο ενδεχόμενο.

Η Νικόλ όμως τα κατάφερε και πάλι. Κατόρθωσε μέσα σε 1 χρόνο να εντατικές φυσικοθεραπείες να επανέλθει μερικώς. Ήταν τότε που μπήκε η γιόγκα στη ζωή της και συν τω χρόνω τη βοήθησε να ανακτήσει τις δυνάμεις της. Αργότερα, γνώρισε τον δεύτερο σύζυγό της, τον πρωταθλητή Ντέιβιντ Λούντβικ, με τον οποίο ζει πλέον ευτυχισμένη. «Έχει έναν τρόπο να με κάνει να χαμογελάω. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, απλώς συμβαίνει. Είναι η ισορροπία μου- το νερό στη φωτιά μου. Eίναι ο πιο αξιόπιστος άντρας που γνωρίζω (...)» γράφει σε ανάρτησή της για εκείνον.

Τώρα στέκεται ατρόμητη και χαμογελαστή στην κορυφή του κόσμου. Η μοναδική της ιστορία εμπνέει χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου