Ικανοποίηση Χριστίνας Αλεξοπούλου για τη διάθεση των voucher στους εκπαιδευτικούς

Μετά την επιτυχία του Προγράμματος “Ψηφιακή Μέριμνα” με το οποίο 500.000 μαθητές και φοιτητές έλαβαν το voucher των 200 ευρώ, προκειμένου να προμηθευτούν τεχνολογικό εξοπλισμό για την καλύτερη εκπαίδευσή τους, έρχεται η δεύτερη φάση του προγράμματος που θα αφορά τους εκπαιδευτικούς.

Κατατέθηκε στη Βουλή από την αρμόδια Υπουργό κα Νίκη Κεραμέως, τροπολογία με την οποία εκπονείται Πρόγραμμα “Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ”, με το οποίο προβλέπεται η διάθεση ειδικών επιταγών (voucher)αξίας 200 ευρώ στο εκπαιδευτικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την αγορά εξοπλισμού. Σημαντικό είναι ότι θα υπάρξει οριζόντια διάθεση, χωρίς κριτήρια κοινωνικά ή οικονομικά, στους εκπαιδευτικούς.

Βάσει έρευναςσε χώρες του ΟΟΣΑ, το 2019η ετοιμότητα της Ελλάδας για να αντιμετωπίσει την πανδημία στην εκπαίδευση, ήταν από τις χαμηλότερες, στην 22η θέση. Αργότερα η χώρα έκανε ένα μεγάλο άλμα και ανέβηκε στην 6η θέση στην ανταπόκριση του εκπαιδευτικού συστήματος στην πανδημία. Αυτό το αποτέλεσμα πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στους φοιτητές.

Για την εκπόνηση του νέου προγράμματος, η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση, αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους δε σταματά. Από την αρχή της πανδημίας έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της τηλεκπαίδευσης των μαθητών και φοιτητών. Ο μετασχηματισμός όμως έχει κάποιο κόστος και το αρμόδιο Υπουργείο έρχεται τώρα να το ελαφρύνει για τους εκπαιδευτικούς. Είναι πάρα πολύ θετικό ότι στηρίζονται οι εκπαιδευτικοί μας στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει εν μέσω πανδημίας.Σε όλους τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, αξίζουν συγχαρητήρια για όλα όσα έχουν κάνει για τα παιδιά μας, μέσα στην πανδημία.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου