ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ : Φωτιά σε πλοίο με 237 επιβάτες – Το εγκατέλειψαν όλοι


 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε στο κατάστρωμα 3 του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia που πλέει ανοιχτά της Ηγουμενίτσας υπό σημαία Ιταλίας.

Το πλοίο πλέει στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερείκούσας, κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα.

Υπήρχαν επίσης 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά

 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ 11 ΑΓΝΟΟΥΜΑΝΟΥΣ


 

Στο σημείο άμεσα έσπευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα ναυαγοσωστικό, ρυμουλκά και παραπλέοντα πλοία. Η φρεγάτα Ύδρα και τέσσερα ελικόπτερα έσπευσαν στη θαλάσσια περιοχή (2 της πολεμικής αεροπορίας, ένα του πολεμικού ναυτικού και ένα του λιμενικού) όπως και πλοίο της Ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

Επίσης επιχειρούν και δύο ιδιωτικά σκάφη.Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από το τρίτο κατάστρωμα γύρω στις 4:30.

Ο πλοίαρχος του σκάφους αιτήθηκε εγκατάλειψη, κάτι το ποίο έγινε γρήγορα.  Η κινητοποίηση ήταν άμεση και έτσι δεν υπήρξαν θύματα.


Σύμφωνα με τoν τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κάτσαφάδο, οι καιρικές συνθήκες είναι καλές και ευνόησαν τη διάσωση.

Ο πλοίαρχος του πλοίου επίσης ενημέρωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους. Οι 278 έχουν επιβιβαστεί ήδη στα σκάφη του λιμενικού και της Ιταλικής ακτοφυλακής. Ωστόσο ένας άνθρωπος (μέλος του πληρώματος) μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς ωστόσο να είναι σοβαρή η κατάστασή του.

Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ.

 Στο πλοίο ακούγονται εκρήξεις. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας οι επιβαίνοντες είναι συνολικά 290 άνθρωποι, 239 επιβάτες και 51 πλήρωμα. Αρχικά η ενημέρωση ήταν για 288 επιβαίνοντες.

Εως τώρα δεν είναι σαφές ότι όλοι οι επιβαίνοντες μπήκαν σε σωσίβιες λέμβους... Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως υπάρχουν αγνοούμενοι. 

Η καταμέτρηση θα γίνει σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις στην Κέρκυρα, όταν μεταφερθούν εκεί επιβάτες και πλήρωμα.

 


Νωρίτερα ένας επιβάτης με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Επίσης, συμφωνε με την ενημέρωση, στο πλοίο είναι 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου