ΠΑΤΡΑ : Εδω Πανεπιστήμιο

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με στόχο τη σύνδεση με την τοπική αγροτική οικονομία
Μνημόνιο Συνεργασίας σε επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο συνυπογράφει σήμερα το Πανεπιστήμιο Πατρών με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό - Δήμητρα, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.
Κοινοί στόχοι η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των φορέων για την επίτευξη επιστημονικής υποστήριξης, των δημόσιων πολιτικών, της εκπαιδευτικής συνεργασίας και κυρίως τη σύνδεση με την τοπική αγροτική οικονομία. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής συνεργασίας, ένας από τους στόχους του μνημονίου είναι η προσφορά ολοκληρωμένης μεταδευτεροβάθμιας τυπικής εκπαίδευσης επιπέδου 3, 4 και 5, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας.
Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στους χώρους του Πανεπιστημίου Πατρών στο Μεσολόγγι (Αμφιθέατρο του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής Κ24) και στην Αμαλιάδα (Αμφιθέατρο του Τμήματος Γεωπονίας), θα μιλήσουν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς από την Αθήνα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας από το Μεσολόγγι και ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης από την Αμαλιάδα.


Συναντήσεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών
Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Χ. Μπούρας αυτή την εβδομάδα.

Τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου επισκέφθηκε ο Πρύτανης Χ. Μπούρας στο πλαίσιο επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο, στις 7/2. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αναζήτηση οικοπέδων στο Αγρίνιο για την ανέγερση φοιτητικών εστιών και ζητήθηκε η στήριξη των εκπροσώπων της περιοχής για την ανάπτυξη νέων υποδομών του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο.

Τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών επισκέφθηκε στις 8/2 ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ν. Νικολόπουλος. Αντικείμενο της συνάντησης με τον Πρύτανη, η ενημέρωση για τα θέματα του Πανεπιστημίου και ειδικά για το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Ο Πρύτανης τόνισε ότι «το Πανεπιστήμιο Πατρών παίρνει πρωτοβουλίες και αναμένει από τους αρμόδιους φορείς να πράξουν όσα πρέπει».

Την ίδια ημέρα, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο ΔΕΕΠ Αχαΐας κ. Αντώνη Κουνάβη, επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Πατρών στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Αχαΐα. Από την πλευρά της Πρυτανικής Αρχής έγινε παρουσίαση όλων των θεμάτων του Ιδρύματος και παράλληλα συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης, εξωστρέφειας και προόδου του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο πρόσφατα κατατάχθηκε μεταξύ των τετρακοσίων καλύτερων ιδρυμάτων στον κόσμο και 3ο στην Ελλάδα.

Τέλος, τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε ο Πρύτανης Χ. Μπούρας με εκπροσώπους της εταιρείας «ΕΡΝΣΤ ΚΑΙ ΓΙΑΝΓΚ», με την οποία το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας, με θέματα που αφορούν την περαιτέρω συνεργασία των δύο μερών.


Έναρξη λειτουργίας καταστήματος με αναμνηστικά είδη του Πανεπιστημίου Πατρών
Ξεκίνησε η λειτουργία της Boutique του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο κατάστημα μπορείτε να προμηθευτείτε τα επίσημα αναμνηστικά προϊόντα του Πανεπιστημίου μας. Όμορφα και ευφάνταστα αντικείμενα που φέρουν το λογότυπο του Πανεπιστημίου Πατρών όπως είδη δώρου, ένδυσης, γραφείου και πολλά ακόμη είναι ορισμένα από τα αναμνηστικά είδη που υπάρχουν στο κατάστημα. Πρόκειται για μία ιδέα που γεννήθηκε το 2015 από τον νυν Πρύτανη του Ιδρύματος, Καθ. Χ. Μπούρα και από τον νυν Αντιπρύτανη, Καθ. Δ. Σκούρα. Αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη στο φυσικό κατάστημα το οποίο βρίσκεται δίπλα από το Πάρκο της Ειρήνης, εντός της Πανεπιστημιούπολης στο Ρίο, ενώ σύντομα αναμένεται το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop). Ωστόσο μία επίσκεψη στην ηλεκτρονική σελίδα της Boutique θα σας κατατοπίσει - https://1964.gr/.Ευχαριστίες στον κ. Αλέξανδρο Κατσαούνη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Πατρών και στον κ. Λάμπρο Μπούκλη, Υπεύθυνο λειτουργίας του καταστήματος.

«Ας στηρίξουμε όλοι μας αυτή την προσπάθεια. Σε κάθε σπίτι αποφοίτου μας, φοιτητή μας, εργαζόμενου και διδάσκοντα
ας υπάρχει ένα αναμνηστικό από το Πανεπιστήμιο της καρδιάς μας!»
Ο Πρύτανης,
Χ. I. Μπούρας

*Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00, τηλ. επικοινωνίας UPstore: 2610993867   


Διαγωνισμός 3D εκτύπωσης πρωτότυπου σχεδιασμού
Η Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών και συγκεκριμένα η Μονάδα Ψηφιακής Προσβασιμότητας, με την αρωγή της Βιβλιοθήκης και Κέντρο Πληροφόρησης (ΒκΠ), πραγματοποιεί διαγωνισμό που απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Κεντρικό θέμα του διαγωνισμού είναι η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing) και πως η χρήση της μπορεί να βοηθήσει Άτομα και κυρίως Φοιτητές με Αναπηρία στην καθημερινότητά τους, αλλά και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Συμμετέχοντες στο διαγωνισμό μπορούν να είναι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα έργα συμμετοχής μπορούν να είναι είτε ατομικά είτε ομαδικά, ωστόσο κάθε φοιτητής έχει δικαίωμα συμμετοχής με ένα μόνο έργο. Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής είναι μέχρι την 1η Μαρτίου 2022 και η υποβολή έργων προς αξιολόγηση είναι μέχρι τις 15 Απριλίου 2022. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://socialwelfare.upatras.gr/diagonismos-3d-ektyposis-prototypoy-sch-2/
Αναλυτικά το πρώτο ενημερωτικό δελτίο της Κοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών: https://socialwelfare.upatras.gr/newsletters/


Επιμορφωτικό πρόγραμμα για την Τέχνη στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία – «Θεατρική πράξη: Τέχνη και Δημιουργικότητα»
Ο κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία με τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της τέχνης και της δημιουργίας. Επιδιώκονται, αφενός η εξοικείωση με τις παραστατικές τέχνες με έμφαση στο θέατρο και αφετέρου οι πρακτικές εφαρμογές τους, σε καλλιτεχνικό, παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό περιβάλλον. Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι οκτώ (8) μήνες και ο συνολικός χρόνος ενασχόλησης είναι 350 ώρες. Από αυτές οι 220 ώρες αντιστοιχούν σε σύγχρονη διδασκαλία και εργαστήρια, οι 70 ώρες σε ασύγχρονη μελέτη και 60 ώρες στην υλοποίηση της τελικής εργασίας.
Έναρξη μαθημάτων 21/2/2022
Λήξη εγγραφών: 13/02/22
Δήλωση συμμετοχής: https://kedivim.upatras.gr/programs-activities/application-forms/aitisi-symmetochis-theater-praxis/

Ενημέρωση για την διενέργεια Rapid Test για COVID-19 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Ρίο
Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 11/02 και ώρα 9:00 έως 14:30 θα διενεργηθούν Rapid Test για COVID-19 στις εγκαταστάσεις της Φοιτητικής Εστίας από τον ΕΟΔΥ. Όσοι από τους φοιτητές και το προσωπικό του Πανεπιστημίου επιθυμούν να κάνουν rapid test μπορούν να προσέλθουν.


ΜΟΔΥ ΕΛΚΕ - Απολογισμός έτους 2021
Μπορείτε να αποκτήσετε μία πλήρη εικόνα των δράσεων και των οικονομικών μεγεθών σε μία από τις σημαντικότερες υπηρεσίες του Ιδρύματός μας, της ΜΟΔΥ ΕΛΚΕ, στον απολογισμό έτους 2021 που έχει αναρτηθεί στο σύνδεσμο: https://research.upatras.gr/apologismos-elk


Συμμετοχή Φοιτητών-τριών σε Αθλητικές Δράσεις
Η Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, υλοποιεί δράσεις Φυσικής Αγωγής (Γυμναστικής και Χορού). Οι δράσεις απευθύνονται σε φοιτητές που έχουν χρόνια νοσήματα (π.χ σακχαρώδη διαβήτη, σκλήρυνση κατά πλάκας, νεοπλασίες, φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου, νευρολογικές και ορθοπεδικές παθήσεις κ.α) ή/και αναπηρία και πραγματοποιούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο (Πανεπιστημιούπολη Ρίου). Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, παρακαλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, είτε στέλνοντας email στο socialwelfare@upatras.gr (αναγράφοντας Ονοματεπώνυμο, Τμήμα φοίτησης, Πανεπιστημιακό Email, Κινητό Τηλέφωνο, Αριθμό Μητρώου) είτε συμπληρώνοντας τη φόρμα στο σύνδεσμο: https://socialwelfare.upatras.gr/2022/01/20/symmetochi-se-athlitikes-draseis/


Εκδηλώσεις στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο

  • 12/2/22
    Τα Πρόσωπα της Χρονιάς
    Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο
    Περισσότερα: https://www.prosopaxronias.gr/
  • 18/2/22 – 20/2/22
    Πανελλήνιο Συνέδριο «ΕΝΔΟΡΑΜΑ 2021»
    Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο
    Περισσότερα: https://www.endorama.gr/
  • 25/2/22 – 26/2/22
    Συνέδριο «HOT SPOTS στη Γαστρεντερολογία & Ηπατολογία»
    Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο
    Περισσότερα: https://hotspot2020.conferre.gr/

Διαδικτυακή Εκδήλωση "Ημέρα Σταδιοδρομίας 2022"
Η Ελληνική Γεωλογική εταιρία (ΕΓΕ) σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ, το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ), το Σύλλογο Ελλήνων Γεωλόγων (ΣΕΓ) και λοιπούς συναφείς φορείς και οργανισμούς, στην προσπάθειά της να ενημερώσει τους φοιτητές και τους νέους επαγγελματίες σε σχέση με τις επαγγελματικές δυνατότητες και προοπτικές διοργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Ημέρα Σταδιοδρομίας 2022». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 στις 10:00- 15:00, μέσω της πλατφόρμας του Zoom και θα μεταδοθεί στο διαδίκτυο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΕΓΕ. Αναλυτικά: http://www.geology.upatras.gr/index.php/el/notices-gr/1679-2022-2 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου