ΠΑΤΡΑ / σπιράλ: Μια ανοικτή συζήτηση για την ανακύκλωση

 Ειδικοί  από όλη τη χώρα μιλούν για το μείζον θέμ

Ένα ακόμα σοβαρό θέμα που αφορά την αυτοδιοίκηση και τους δήμους ανοίγει η δημοτική παράταξη του σπιράλ. Αυτή τη φορά θα συζητηθεί το ζήτημα της ανακύκλωσης, που απασχολεί όλο το σύγχρονο κόσμο και, δυστυχώς, υπολείπεται σε  υλοποίηση στην τοπική μας κοινωνία. Με διαπιστωμένα τα πολύ χαμηλά ποσοστά ανακύκλωσης στον Δήμο Πατρέων και με ανησυχητική την βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη πορεία της στην πόλη, μια σειρά εκλεκτών προσκεκλημένων θα προσεγγίσουν το θέμα.

Η επιλογή των ομιλητών έγινε έτσι ώστε να υπάρχει ενδεικτική αντιπροσωπευτικότητα από όλους τους φορείς και συλλογικότητες, να προβληθούν οι καλές πρακτικές και να παρουσιαστούν ελληνικά και διεθνή δεδομένα από την υπάρχουσα κατάσταση. 

Οι συμμετέχοντες είναι με αλφαβητική σειρά: Βώρος Θεόδωρος: ενεργός πολίτης σε σχέση με τη δημιουργία των πράσινων γωνιών, Καραπαναγιώτη Χρυσή: Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, υπεύθυνη του Σύντομου Προγράμματος Σπουδών για τη διαχείριση αποβλήτων του ΕΑΠ, Κόκκαλη Σπυριδούλα: Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος Βόρειας Κέρκυρας, Νικολαδάκης Τάσος: “ΚοινΣΕΠ Ανακυκλώνω στην πηγή” Πάτρα, Βαγγέλης Κυρίτσης, Περιβαλλοντολόγος, Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και πρώην στέλεχος ΕΟΑΝ και Υπουργείου Περιβάλλοντος. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Κογκόλης.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου 2022, στις 8.00μμ, θα είναι διαδικτυακή και θα μεταδοθεί ζωντανά από το www.spiralpatras.gr και από τα κοινωνικά δίκτυα του σπιράλ, με δυνατότητα διαδικτυακής αναμετάδοσης από όποιο μέσο ή φορέα ενδιαφέρεται. Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα αποστολής σχολίων και ερωτήσεων, κατά τη συζήτηση, στο anakiklosi@spiralpatras.gr.

Υπενθυμίζεται πως με αντίστοιχες ανοικτές συζητήσεις το σπιράλ έχει ήδη ανοίξει τους φακέλους: «τρένο», «παράρτημα», «ποδήλατο», «μαρίνα», «αδέσποτα» και «απινιδωτές». Η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί και για άλλα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Πάτρα και τους δημότες της.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου