Συνελήφθη άνδρας για ληστείες σε καταστήματα στην Πάτρα

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πατρών ένας ημεδαπός άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για ληστεία κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Για την ίδια υπόθεση αναζητείται και ένας ημεδαπός άνδρας, συνεργός του συλληφθέντα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και σε βάρος του έχει σχηματισθεί δικογραφία για τα προαναφερόμενα αδικήματα και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, εντόπισαν τους δύο άνδρες να επιβαίνουν σε μοτοσικλέτα, άνευ πινακίδας κυκλοφορίας και τους πραγματοποίησαν σήμα στάσης. Οι τελευταίοι δε συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις των αστυνομικών και τράπηκαν σε φυγή, απορρίπτοντας στο οδόστρωμα ένα πιστόλι τύπου ρεπλίκα και μια κουκούλα τύπου full-face.

Στο πλαίσιο συντονισμένων αναζητήσεων οι αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, εντόπισαν τον έναν από τους δύο άνδρες να διαφεύγει με ΤΑΞΙ και τον συνέλαβαν, ενώ παράλληλα εντοπίστηκε και η μοτοσικλέτα που επέβαιναν.

Από την προανάκριση που ενεργήσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις ληστειών (τρεις τετελεσμένες και μία απόπειρα). Ειδικότερα, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω δύο άνδρες, είχαν διαπράξει από τις 23-1-2022 μέχρι και 29-1-2022, τρεις ληστείες και μια απόπειρα ληστείας, σε μίνι μάρκετ, παντοπωλείο και περίπτερο στην Πάτρα, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 2.500 ευρώ.

Ως προς τη μεθοδολογία τους επισημαίνεται ότι, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, αφού προμηθεύτηκαν τα κατάλληλα μέσα για την επίτευξή των ληστειών (όπλο, μαχαίρι, κουκούλα τύπου full- face και μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας) μετέβαιναν στα καταστήματα, σε περιοχές της Πάτρας, στα οποία ο ένας εξ αυτών εισερχόταν στο εσωτερικό τους, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, με την κουκούλα full face και με την απειλή όπλου (τύπου πιστολιού ή μαχαίρι) απειλούσε υπαλλήλους και ιδιοκτήτες και αφαιρούσε τα χρήματα. Την ίδια στιγμή, ο δεύτερος κατηγορούμενος ανέμενε τον συνεργό του, με τη μοτοσικλέτα, πλησίον των καταστημάτων προκειμένου να διαφύγουν.

Σε έρευνες, που διενεργήθηκαν, στις οικίες των δύο ανδρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·       μαχαίρι που είχε χρησιμοποιηθεί σε ληστεία και γεμιστήρα πιστολιού

·       (154) φυσίγγια πυροβόλου όπλου, διαφόρων διαμετρημάτων,

·       (32) φυσίγγια κρότου,

·       ένα spray πιπεριού,

·       κουκούλες τύπου full-face,

·       (11) αυτοσχέδιες ανισοβαρείς συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη

συνολικού βάρους 10,74 γραμμαρίων,

·       δύο τρίφτες κάνναβης,

·       μια ζυγαριά ακριβείας και

·        (1.700€) ευρώ.

Η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δύο άνδρες για τις ληστείες κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στο νόμιμο κάτοχό της, ενώ κατασχέθηκε ένα ιδιωτικής χρήσης φορτηγό ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ιδιοκτησίας του συνεργού του συλληφθέντα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου