ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ

Γράφει ο Ανδρέας Α. Βρης

Ουκρανική κρίση

Ότι και αν συνέβαινε στην Ουκρανία και με τον ηγέτη της, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την αντίδραση της Ρωσίας του Πούτιν  και τον ανηλεή πόλεμο που εξαπέλυσε  με την εισβολή στη γειτονική του ανεξάρτητη χώρα.

Και είναι επιεικώς κωμικό κάποιοι να υιοθετούν και να επικαλούνται το  αφήγημα περί δήθεν ναζί και φασιστών για να τον δικαιώσουν.

Ο Πούτιν   την ώρα αποδεικνύεται σε ένα αδίστακτο νέο-Χίτλερ εγκληματία πολέμου που δολοφονεί και καταστρέφει, χρησιμοποιώντας ακόμα και όπλα μαζικής καταστροφής όπως οι απαγορευμένες  θερμοβαρικές  βόμβες που είναι κάτι παρόμοιο με τις εμπρηστικές  ή τα χημικά.

Θύματα  άμαχοι , παιδιά,  γυναίκες έγκυοι και ηλικιωμένοι  που δολοφονούνται ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές που γίνονται αδιακρίτως στόχος.

Είναι γενοκτονία και εθνοκάθαρση σε βάρος ενός λαού, από ένα αιμοσταγή ανισόρροπο δικτάτορα που έχει καθίσει στο σβέρκο  του  Ρωσικού λαού και κρατά την εξουσία με βία και τρομοκρατία.

Η Ουκρανία, καταστρέφεται και ισοπεδώνεται από τους εισβολείς, χάνοντας  βασικές υποδομές της με απρόβλεπτες και ανυπολόγιστες συνέπειες.

Το κακό έχει ήδη γίνει και το παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα χωρίς να μπορούμε να εκτιμήσουμε  τι  οδυνηρό  θα ακολουθήσει.. σε παγκόσμιο επίπεδο για μια εικοσαετία  τουλάχιστον, σε συνέχεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της πανδημίας με τον κορωνοιό.

Και ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη και μια νέα προσφυγική κρίση με εκατοντάδες χιλιάδες να έχουν ξεριζωθεί ( ανάμεσά τους και Ελληνες ομογενείς).  Ταυτόχρονα και η ίδια η Ρωσία υφίσταται τις συνέπειες,  του πολέμου που ξεκίνησε ,  με την οικονομία της να κλονίζεται φθάνοντας στα πρόθυρα της κατάρρευσης και εξ αιτίας των κυρώσεων.

Τις αμέσως επόμενες μέρες , τις πλέον κρίσιμες για την εξέλιξη της εισβολής και την τύχη της Ουκρανίας, η Πάτρα, μαζί με το αποκορύφωμα του Καρναβαλιού της , όσο και όπως γίνει , είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί και στην πρωτοπορία της ανθρωπιστικής βοήθειας και αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου