Η Περιφέρεια Δυτική Ελλάδος στηρίζει το διεθνές τουρνουά μπάσκετ εφήβων του Προμηθέα και το τουρνουά υδατοσφαίρισης της ΝΕΠ

Ο ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, διοργανώνουν το διεθνές τουρνουά μπάσκετ εφήβων ANGT, που θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 27 Μαρτίου 2022, στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος», στην Πάτρα, με τη συμμετοχή των καλύτερων συλλόγων / ακαδημιών μπάσκετη στην Ευρώπη, στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 18 ετών

Πρόκειται για θυγατρική διοργάνωση της  Euroleague Basketball, που είναι υπεύθυνη αρχή για την διεξαγωγή των δύο ευρωπαϊκών ανδρικών διοργανώσεων με την μεγαλύτερη απήχηση σε συλλογικό επίπεδο, της Euroleague και του Eurocup. 

Στη διοργάνωση συμμετέχουν 32 ομάδες, από δεκατρείς διαφορετικές χώρες, που διαγωνίζονται σε τέσσερα προκριματικά τουρνουά, τα οποία διεξάγονται σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις (φέτος σε Βελιγράδι, Μόναχο, Πάτρα, Βαρέζε).Από αυτά θα προκύψουν οκτώ ομάδες, οι οποίες θα συγκροτήσουν την τελική οκτάδα.

Το ANGT της Πάτρας αναμένεται να προσελκύσει τα μπασκετικά βλέμματα, καθώς το παρόν θα δώσουν κορυφαίοι προπονητές και ανιχνευτές ταλέντων από όλη την Ευρώπη, ενώ θα υπάρχει και διαδικτυακή μετάδοση live-streamingαπό την πλατφόρμα της Euroleague και του Ionian channel στους εξής συνδέσμους καναλιών youtube:

https://www.youtube.com/c/euroleague

https://www.youtube.com/channel/UCGM649s8wdiDruTJDgeOMCQ

Ειδικότερα θα συμμετάσχουν οι ομάδες: ΠΡΟΜΗΘΕΑΣΠΑΤΡΩΝ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελλάδα), BARCELONA (Ισπανία), CSKA MOSCOW (Ρωσία), MACCABI TEL AVIV (Ισραήλ), STELLA AZZURA (Ιταλία), HELSINKI BASKETBALL ACADEMY (Φιλανδία) και ΜΙΚΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ (με προπονητή τον Βασίλη Σπανούλη).

Το  τουρνουά περιλαμβάνει και παράλληλες δράσεις, πέραν της τέλεσης των αγώνων μεταξύ των οκτώ συμμετεχουσών ομάδων, όπως φιλικές αναμετρήσεις  μεταξύ ακαδημιών από όλη την Ελλάδα, διαλέξεις, σεμινάρια κ.τ.λ.

Επίσης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει το τουρνουά υδατοσφαίρισης, στην κατηγορία Εφήβων, που διοργανώνει η Ναυταθλητική Ένωση Πατρών και που θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 27 Μαρτίου 2022, στο Εθνικό κολυμβητήριο Α. Πεπανός.

Συμμετέχουν οκτώ κορυφαίες ελληνικές ομάδες με περίπου 160 αθλητές.

Το τουρνούα θα διεξαχθεί με την έγκριση και υποστήριξη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδοςκαι είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αθλητή της ΝΕΠ και προπονητή  Κωνσταντίνου Αντίοχου.

«Στηρίζουμε τις προσπάθειες αθλητών και παραγόντων της αθλητικής οικογένειας και αποτελεί μεγάλη χαρά να διοργανώνονται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σημαντικά τουρνουά, ειδικά στην κατηγορία των εφήβων, που σηματοδοτούν το μέλλον του ελληνικού και ευρωπαϊκού αθλητισμού» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου