ΠΑΤΡΑ : Ημέρες Ποίησης στο Πολύεδρο


 Από Σάββατο 19 έως Πέμπτη 24 Μαρτίου 

Αφιερωμένες στην μνήμη του ποιητή Γιώργου Τσιρώνη

Παγκόσμια μέρα της ποίησης έχει ανακηρυχτεί η 21 Μαρτίου από το 1999


Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Ελλάδα, το 1997, όταν ο έλληνας ποιητής Μιχαήλ Μήτρας, πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, και να οριστεί συγκεκριμένη μέρα γι' αυτό. Ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO, εισηγήθηκε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του οργανισμού, το 1999, η 21η Μαρτίου να ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης που γιορτάζεται την 21η  Μαρτίου,  στο Πολύεδρο διαβάζουμε ποίηση και συζητάμε για την ποίηση καθημερινά από 19 έως 24 Μαρτίου. Με έμπνευση από τον ποιητικό λόγο διαβάζουμε, με τη συμμετοχή ποιητών και φίλων αναγνωστών. Ένα μικρό διάλλειμα στην ρουτίνα της καθημερινότητας.

 

Δευτέρα 21 Μαρτίου

12:30 το μεσημέρι, διαβάζουμε ποίηση του Γιώργου Τσιρώνη.

7:00 το απόγευμα, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο Πολύεδρο σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Πάτρας.

Ποιητές και φίλοι, αναγνώστες της ποίησης διαβάζουν ένα αγαπημένο τους ποίημα. Την εκδήλωση θα συνοδεύσουν μουσικά, η Μυρσίνη Συριοπούλου  ( φωνή – βιολί ) και η Λυδία Ταχτσίδου ( πιάνο ).

     Όσοι επιθυμούν να διαβάσουν ένα ποίημα, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:   2610-277342   Πολύεδρο και   6979672150 (Ά. Λυκουργιώτης)

Μεταξύ άλλων θα διαβάσουν,  Κολιώνη Ελένη,  Βαγγέλης Ρουσσάκης,  Ειρήνη Μπόμπολη,  Βίκυ Κρούσκα,  Άγγελος Λυκουργιώτης (Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πάτρας) , Πιττερού Δάφνη, Χαρά Ρήγα, Μαρία Ρήγα, Ανθή Ταμβάκη,  Ευσταθίου Ιωάννα, ο ζωγράφος Μπαβαρέζος Γιάννης και ο Κώστας Καπέλλας

 

Τρίτη 22 Μαρτίου

12:30 το μεσημέρι  διαβάζει ποίησή της η Βαρβάρα Χριστιά.

 

Τετάρτη 23 Μαρτίου

12:30 το μεσημέρι  διαβάζουμε ποίηση του Σπύρου Βρεττού ,στα ελληνικά και ιταλικά με αφορμή την πρόσφατη έκδοση ποίησής του στην Ιταλία. Την ιταλική μετάφραση θα διαβάσει η Σπυριδούλα Νικολοπούλου, καθηγήτρια ιταλικής γλώσσας. 

 

Πέμπτη 24 Μαρτίου

12:30 το μεσημέρι  διαβάζουν ποίησή τους η Ειρήνη Μπόμπολη και η Μέρη Λιόντη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου