ΠΑΤΡΑ : Με τον Πρωθυπουργό συναντήθηκε η Χριστίνα Αλεξοπούλου

 

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είχε η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Συζήτησαν τις διεθνείς εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας και την ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται στην περιοχή. Η κα Αλεξοπούλου ανέφερε τις προσπάθειες των κατοίκων της Αχαΐας να στηρίξουν τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και την αποστολή τους στην εμπόλεμη ζώνη.

 

Στη συνέχεια η Βουλευτής Αχαΐας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την υποστήριξή του στο μεγάλο έργο της Πατρών-Πύργου. Ένα έργο που ήταν επιβεβλημένο για την ασφάλεια των πολιτών και την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδος. Ύστερα από δύο χρόνια μεθοδικής και επίμονης δουλειάς, οι προσπάθειες της Κυβέρνησης δικαιώνονται και ένα έργο ζωτικής σημασίας ξεκινά.

Ο Πρωθυπουργός συζήτησε με την κα Αλεξοπούλου σχετικά με τις δράσεις αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος. Η Κυβέρνηση έχει προωθήσει μία σειρά παρεμβάσεων και μεταρρυθμίσεων για την στήριξη της οικογένειας και των νέων ζευγαριών. Όπως επίσης έχει αλλάξει το πλαίσιο για την υιοθεσία. Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις αυτές, αφού το δημογραφικό είναι παράγοντας υπονόμευσης του μέλλοντος της πατρίδας και θα πρέπει να βρεθούν άμεσες λύσεις.

Η κα Αλεξοπούλου ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να προτείνεται προς τους επενδυτικούς κύκλους του εξωτερικού η Αχαΐα για μεγάλες τεχνολογικές επενδύσεις. Ο νομός έχει το πλεονέκτημα της ύπαρξης του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο πρωτοπορεί στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής. Η αρχή έχει γίνει με την εξαγορά startup εταιρείας, με εργαστήρια στην Πάτρα, από αμερικανικό κολοσσό στο χώρο των νέων τεχνολογιών.

Ολοκληρώνοντας την συνάντηση, ο Πρωθυπουργός ανέφερε στηνκα Αλεξοπούλου ότι πολύ σύντομα θα επισκεφτεί την Αχαΐα και τα εργοτάξια της Πατρών-Πύργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου