ΠΑΤΡΑ : Εργαζόμενοι προς Πελετίδη: Μας απολύσατε....

Εκατοντάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν την Παρασκευή 11/03/2022, έξω από την αίθουσα που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να ακούσουν από την Δημοτική αρχή και το Δήμαρχο,  ότι θα τους στηρίξει στην προσεχή δικαστική διαμάχη τους σε δικαστήρια του Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς ζήτησαν να γίνει το δικαστήριο τους στον Πειραιά και από τη Δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο να  τους δώσει λίγους μήνες παράταση.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση και ο Δήμαρχος κ. Πελετίδης πριν τις εκλογές του 2019 στήριζαν τους εργαζόμενους στις κινητοποιήσεις τους, όπως και οι ίδιοι ανέφεραν. Χαρακτηριστικά τους προέτρεπε να κατασκηνώσουν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και τους τροφοδοτούσε με σάντουιτς.

Η στάση του βέβαια, άλλαξε μετά τις εκλογές.

Όλοι ενθυμούμαστε τον κ. Πελετίδη να κλείνει τις υπηρεσίες του δήμου, να βρίσκεται επικεφαλής πορείας προς τα δικαστήρια και από τα σκαλοπάτια των δικαστηρίων να υπόσχεται ότι θα μονιμοποιήσει τους εργαζόμενους, να βροντοφωνάζει για ανυπακοή. Αμέσως μετά τις εκλογές,  λειτουργεί σαν ένας αδιάφορος παγερός και στυγνός εργοδότης.

Έχει εξήγηση, αυτή η υποκριτική στάση, αφού πρώτα πήρε, τα ψηφαλάκια των υπό ομηρία εργαζομένων στις δημοτικές εκλογές, κάνοντας αντιπολίτευση στην τότε κυβέρνηση. Μετέθετε το πρόβλημα, σαν πρόβλημα της κυβέρνησης επειδή είχαν προσληφθεί μέσω του ΟΑΕΔ. Ήταν γνωστό αυτό κ.Πελετίδη, πριν τις εκλογές.

Η παράταξή μας Ώρα Πατρών δεν έπαιξε με τον πόνο και την αγωνία των εργαζομένων. Τους μίλησε με την ίδια γλώσσα και πριν τις εκλογές και μετά, λέγοντας τους, ότι θα στηρίξει τον αγώνα τους, προκειμένου όλοι να μπορέσουν να εγγραφούν ξανά στο ταμείο ανεργίας και να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις εργασίας.

Πάγια θέση της παράταξής μας είναι ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα στην εργασία. Είναι συνταγματικό δικαίωμα.

Είμαστε απέναντι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στα τετράωρα, στην ανασφάλιστη εργασία, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα.

Την ίδια συνεπή στάση κρατήσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο και προτείναμε:

- Κινητοποίηση στην Αθήνα και να κατασκηνώσουμε έξω από του Μάξιμου.

Είμαστε απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, μειώνει τους μισθούς, ευνοεί την αισχροκέρδεια και κερδοσκοπία, ψαλιδίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, δημιουργεί συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και οδηγεί σε παράδοση των υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα. Διεκδικούμε για όλους τους εργαζομένους, μόνιμες, σταθερές, αξιοπρεπώς αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Για άλλη μία φορά απεδείχθη αντιδημοκρατική η διαδικασία που εφάρμοσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μελάς. Έκλεινε τα μικρόφωνα στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης στα επτά λεπτά,  ενώ ο δήμαρχος  περιττολογούσε επί παντός επιστητού πλέον των σαράντα λεπτών. https://www.youtube.com/watch?v=s61_N4yfk_g

Η πρόταση των εργαζομένων ψηφίστηκε από το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης. Καταψήφισε η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση του κ. Πελετίδη...

Καλούμε, άμεσα να αναρτήσουν την πρόταση των εργαζομένων τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου,  ή οποία με την υπερψήφισή της έγινε και απόφαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Προφανώς, δεν αντέχουν την δημοκρατία.

Αποδεικνύεται πλέον, ότι η επαναστατική γυμναστική έχει και τα όρια της. Άλλη θέση έχει η Λαϊκή Συσπείρωση πριν τις εκλογές, άλλη μετά…Άλλη θέση όταν είναι αντιπολίτευση άλλοι όταν είναι  στην εξουσία.

Ο Καιροσκοπισμός στο μεγαλείο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου